Haberler

Beklenen Gün Geldi

Türk Futbolunun Kalbi Bu Akşam Mecidiyeköy'de Atacak. Şampiyonluk Düğümünü Büyük Ölçüde Çözecek Yılın Derbisi, Ali Sami Yen Stadı'nda Saat 19.00'da Başlayacak.

TÜRK FUTBOLUNUN KALBİ BU AKŞAM MECİDİYEKÖY'DE ATACAK. ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜNÜ BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZECEK YILIN DERBİSİ, ALİ SAMİ YEN STADI'NDA SAAT 19.00'DA BAŞLAYACAK. ZORLU KARŞILAŞMAYI, FIRAT AYDINUS YÖNETECEK.

Ve beklenen gün geldi çattı... Şampiyonluk düğümünü büyük ölçüde çözecek Ali Sami Yen Stadı'ndaki tarihi randevuda, Türk futbolunun iki devi Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Saat 19.00'da başlayacak zorlu karşılaşmayı, FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Serkan Ok yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Süleyman Abay.

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen maçta hakem gözlemciliğini İbrahim Aksoy, federasyon temsilciliklerini de Soysal Oğuz ve Orhan Kaya Tok yapacak. Temennimiz, büyük derbinin adına yakışır şekilde ve fair play havasında geçmesi.

Sezonun en çok gol atan (69) takımı lider F.Bahçe ile en az gol yiyen (20) takipçisi G.Saray'ı karşı karşıya getirecek dev maç, şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyor. Ligin son 3 haftasına eşit (70) puanla giren ezeli rakipler, bu akşamki maçı kazanmaları durumunda şampiyonluk yarışında çok önemli avantaj yakalayacak. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı 2-0 kazanan F.Bahçe, derbiyi kaybetmediği taktirde G.Saray'a karşı ikili averajda üstünlük kurarak, avantajını son 2 haftaya taşıyacak.

Derbi maça ev sahipliği yapacak G.Saray, büyük taraftar desteği ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, kalan 2 haftaya 3 puan farkla lider girmeyi hedefliyor. Aslan ayrıca bu sezon Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde elediği F.Bahçe'yi bu kez ligde yenerek, ezeli rakibine karşı ligdeki 6 maçlık mağlubiyet serisine son vermek istiyor. Cimbom'da sakatlıkları nedeniyle ameliyat olup, daha önce sezonu kapatan Linderoth, Uğur Uçar ve Serkan Çalık yok. Sakatlıkları bulunan Ümit Karan ve Okan Buruk'un durumu ise belirsiz. G.Saray'a karşı ligdeki son 6 maçı da kazanmanın psikolojik moraliyle derbiye başlayacak sarı lacivertliler, dev maçı kazanamasa bile, kaybetmemesi durumunda, en azından ikili averajda ezeli rakibinin önünde son 2 haftaya girme avantajına sahip. Sarı lacivertlilerde sakatlıkları süren Roberto Carlos ve Deniz dışında eksik yok.

HAKEM:Fırat AYDINUS

STAT:Ali Sami Yen

SAAT:19.00

TV:Lig TV

İşte muhtemel 11'ler

G.SARAY

Aykut Sabri Servet Emre H.Balta Barış M.Topal Ayhan Arda Lincoln (H.Şükür) Nonda

F.BAHÇE

Volkan Gökhan Edu Lugano Uğur Kazım Maldonado Aurelio Deivid Kezman Alex

Not: Ali Sami Yen'de oynanacak müthiş derbi, dakika dakika canlı anlatımla gecce.com'da olacak.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title