Haberler

Bebka'ya Sunulan 12 Tarım Projesine Destek

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak ve iştirakçi olduğu S.S. Yenipazar ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin hazırladığı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından destek görmeye hak kazanan “Çiğ Süt Kalitesinin Artırılması Soğuk Zincirinin Oluşturulması Projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak ve iştirakçi olduğu S.S. Yenipazar ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin hazırladığı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından destek görmeye hak kazanan "Çiğ Süt Kalitesinin Artırılması Soğuk Zincirinin Oluşturulması Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Belediye Binasında yapılan toplantıya Yenipazar Kaymakamı Kadir Apaydın, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Yenipazar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Avcı, mühendis Hilal Yıldız, S.S. Yenipazar ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yöneticileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

"GENÇ NÜFUSUN KÖYLERDE TUTUNABİLMESİ İÇİN..."

Yapılan toplantıda katılımcılara seslenen Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik'teki tarım ve hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu itibarla kalkınma ajansları ve çeşitli proje koordinasyonlarının kullanılarak tarım ve hayvancılık alanında gelişmeler sağlanması gerektiğini belirten Yıldız, "Bu doğrultuda hazırlanan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün de ortaklaşa sunduğu 2 proje ve iştirakçi olarak yer aldığı 10 tarım projesi BEBKA 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. BEBKA'nın yüksek hibe destekleriyle başarılı bulunan bu projelerde esas olan uygulanabilir ve sürdürebilirliğini sağlamaktır. Bu da ancak muhtarlarımızın, projelerden faydalananların birliklerin ve yerel yönetimlerin özverili destekleriyle gerçekleşecektir. Genç nüfusun köylerde tutunabilmesi için ekonomik katkısını artırmak amacıyla ürünlerin işlenmesi, soğutulması ve ambalajı günümüz ekonomisinde önemlidir. Bu proje ile ilçemizde üretilen sütün güvenilir bir şekilde tüketiciye ulaşması için hijyen kuralları ve süt analizlerinin yapılarak sağlıklı sütün soğutma tanklarına dökülmesi önem arz etmektedir. Soğuk tank zinciriyle sütlerin toplanarak dağıtılması ve örgüt aracılığıyla kolay pazar bulunarak kazanç sağlaması açısından projemizin olumlu katkıları olacağını düşünmekteyiz" dedi.

BİLECİK BALI VE KINIK ÇÖMLEĞİ MARKALAŞIYOR

Bilecik balının markalaşma yönünde büyük bir adım atıldığını söyleyen İl Müdürü Yıldız, "Arı Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa sunulan "Bilecik Balı Markalaşıyor" adlı proje ile bal üreticilerinin ihtiyacına binaen bal dolum ve paketleme tesisi kurulması ve Bilecik balının yöresel ürün olarak markalaşması amaçlandı. Bir diğer proje olan Pazaryeri Kaymakamlığı ile ortaklaşa sunulan "Topraktan Çömleğe Çömlekten Toprağa" proje ile Bilecik ili Kınık köyünün markalaşmaya aday ürünü olan çömleğin hem yerli hem yabancı turizme kazandırılması ve sürdürülebilirliğini sağlayacak uygun alt yapının iyileştirilmesi hedeflendi. Projelerin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan projelerin sürdürülebilirliği önemlidir. BEBKA'nın bir sonraki Mali Destek Programında ilimize daha fazla proje ile daha fazla yatırım yapılması dileklerimle bu projede emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

PROJELER KAPSAMINDA İLÇEYE 1 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

Yenipazar Kaymakamı Kadir Apaydın ise, sütün daha kaliteli hale gelmesi, yüksek fiyatla satılması adına ihtiyaca cevap verebilecek bir yatırım olduğunu ifade ederek "Gerek BEBKA'ya sunulan projeler, gerekse de diğer projeler ilçemize 1 milyon TL'ye yakın yatırım yapılmasını sağlayacak. Bu da ilçemizin gelişmesini daha iyi yerlere taşıyacaktır" diye belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yenipazar Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title