Haberler

BBP Lideri Yazıcıoğlu'nun Van Ziyareti

Muhsin Yazıcıoğlu; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AB Macerası ve Batı'ya Şirin Görünme Uğruna Akdamar Kilisesi'nin Açılışına Ermenistan Hükümeti Yetkililerini Davet Ettiğini Öne Sürdü.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AB macerası ve Batı'ya şirin görünme uğruna Akdamar Kilisesi'nin açılışına Ermenistan hükümeti yetkililerini davet ettiğini öne sürerek, "Kilise Ermenistan'la ilişkilendirilmiş ve olaya uluslararası bir boyut katmıştır. Hilafi hakikat olan Ermeni soykırımı iddialarına cesaret vermiştir. Başbakanın bu tutumu Batı'nın tarihi, ırkı ve dini şoven iddialarına, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin teminatı olan Lozan'ın inkarına ve Sevr'in yeniden gündem bulmasına zemin hazırlamıştır" dedi.

Seçim startını vermek ve bazı tarihi yerleri ziyaret etmek amacıyla bugün Başbakanlık eski Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu ile birlikte Van'a gelen BBP Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, havaalanından Van Kalesi'nin güneyinde bulunan eski Van şehrinde bulunan ve geçen yıl restorasyon çalışmalarına başlanan Hüsrevpaşa Camii'ne geçti. Yazıcıoğlu, burada incelemelerde bulunarak, Kurtuluş Savaşı'nda Ermeniler tarafından şehit edilen Vanlılar için dua etti. Caminin çevre düzenlemesinin yapılarak aslına uygun hale getirilmesi ve ibadete açılması gerektiğini kaydeden Yazıcıoğlu, "Hem sayın başbakanın açılışı yapması gereken, benim hayal ettiğim yer burasıdır. Bu ecdat yadigari camimizi ve onun çevre düzenlemesi yapılarak büyük bir külliye haline getirilip, Ermeniler'in burada yapmış olduğu mezalimi anlatan, katliamları ifade eden bir müze açılmalıydı. Ama tam tersine burada devlete karşı ihanet eden katliamları organize eden ve bu bölgelde katliamları gerçekleştiren Ermeniler'in karargah olarak kullandıkları Akdamar Kilisesi'ni açıyorlar. Halbuki bir Türk Başbakanı'na bunu yapmak yakışmaz" dedi.

Yazıcıoğlu, daha sonra beraberindeki partilerle birlikte düzenleyeceği basın toplantısı için Urartu Oteli'ne geçti. Yazıcıoğlu, burada yaptığı basın toplantısında, dini özgürlüklere, vecibelerini yerine getirmek amacıyla var olan veya yeniden yapılan ibadethanelere asla karşı olmadıklarını belirtti. İbadethanelerin hangi dinden olursa olsun amaçlarına mutaf faaliyetlerde bulunması gerektiğini kaydeden Yazıcıoğlu, din örtüsü altında devlet, millet ve diğer dinleri yok etmeyi hedeflenmemesi, asırlarca süren siyasi entrikaların menşei ve merkezi olmaması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin üyeliği için sözde Ermeni soykırımı ve sözde Ermeni topraklarının geri verilmesini şart koştuğunu ve bu şartların tüm belgelere koyulduğunu iddia eden Yazıcıoğlu, AK Parti hükümetini, tutuk, durgun, uyuşuk, mütereddit ve teslimiyetçi bir dış politika izlemekle suçladı. Yazıcıoğlu, "Bu gelişmeler karşısında, Başbakan Erdoğan'ın AB macerası, Batı'ya şirin görünme uğruna Akdamar Kilisesi'nin açılışına Ermenistan Hükümeti'ni davet ederek, Ermenistan'la ilişkilendirilmiş ve olaya uluslararası bir boyut katmıştır. Hilafi hakikat olan Ermeni soykırımı iddialarına cesaret vermiştir. Başbakanın bu tutumu Batı'nın tarihi, ırkı, dini şoven iddialarına, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin teminatı olan Lozan'ın inkarına ve Sevr'in yeniden gündem bulmasına zemin hazırlamıştır" diye konuştu.

Devletler arasında ilişkilerde, karşılıklılık prensiplerin bulunduğunu anlatan Yazıcıoğlu, bu prensipten karşılıklı haklar ve sorumlulukların doğduğunu söyledi. Osmanlı döneminde bugünkü Ermenistan'da bulunan 22 camiden sadece Gökmescit'in kaldığını ve Filibe'de bulunan 52 camiden 50 tanesinin meyhaneye dönüştürüldüğünü kaydeden Yazıcıoğlu, "2004 yılında Belgrat'ta Bayraklı Camii'ni de yıktılar. AK Parti Hükümeti mukaddesatımızı, kutsal mekanlarımızı ve inancımızı hedef alan bu tür gelişmeler karşısında da acziyet içersindedir. Ermeni kiliseleri, tarih boyunca dini vecibeleri yerine getirmekten daha çok Ermeni toplumunun siyasal otoritesi olmuştur. Dinciliğe ve ırkçılığa varan Ermeni milliyetçiliğinin militan yetiştirme yuvaları olmuştur. Tarih boyunca emperyalist güçler tarafından Türk devletini hedef alan tahrikler, terör eylemleri her zaman Ermeni kiliselerinden gelmiştir. Misyoner papazlar, keşişler, komitacılar, çeteler Ermeni kiliselerinde eğitilmiştir. 201 bin Müslüman Türk'ün öldürülmesinin komuta merkezi Akdamar Kilisesi olmuştur. Akdamar Kilisesi rahipleri, papazları, keşişleri dini vecibeleri görüntüsü altında cinayetlerin en azılı elemanları olarak tarihte yerlerini almışlar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açılışla resmiyet kazandırmayı planladığı Akdamar Kilisesi'nin harp okulu özelliğinde bir ruhban okulu olduğunu da kaydeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, kiliseyi militan misyonerlerin yetiştirdiği bir hainlik yuvası olarak nitelendirdi. "Şimdi, ben buradan başbakanı ikaz ediyorum" diye devam eden Yazıcıoğlu, "Bütün Türk Milleti'ni özellikle Vanlı hemşehrilerimi içten yaralayan Akdamar Kilisesi'ni açmaktan vazgeçin. Böyle bir lekeyi resmileştirerek muhteşem tarihimizi kirletmeyin. Ve şimdi ben Vanlı hemşehrilerime burada söz veriyorum. BBP'nin iktidarı yakındır. İktidarımızda, Ermeni çeteleri tarafından katledilen 201 bin şehidimiz için soykırım anıtı yaptırıcağız ve açılışını da inşallah sizlerle birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu, basın mensuplarının Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayı ile ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan ve BBP Merkez Yürütme Kurulu Yedek Üyesi Halis Egemen'in gözaltına alınaması ile ilgili bir sorusuna karşılık, "Yarın arkadaşlarımızın gözaltına alınma gerekçeleri ve dayanağı daha net olarak ortaya çıkacak. Biz de yarın sizlerle düzenleyeceğimiz kahvaltılı toplantıda birlikte değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.k şartların tüm belgelere ko

(ŞA-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title