Haberler

Baykal: "Terörün Geçmişiyle Değil, Bugünkü Hali ve Geleceğiyle Meşgulüz"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Arasında Terör Örgütü Ele Başı Abdullah Öcalan'ın İdamı Konusunda Yaşanan Tartışmalarla İlgili Olarak 'Bu Tartışma (İp Tartışması) Yanlış Bir Tartışma. Önemli Olan Her Gün Yeni Şehitler Vermemiz. Terörün Geçmişiyle Değil, Bugünkü Hali ve Geleceğiyle Meşgulüz' Diye Konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın idamı konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak ''Bu tartışma (ip tartışması) yanlış bir tartışma. Önemli olan her gün yeni şehitler vermemiz. Terörün geçmişiyle değil, bugünkü hali ve geleceğiyle meşgulüz'' diye konuştu.

Baykal, partisinin Nevşehir'de Telekom Meydanı'nda düzenlenen mitingindeki konuşmasında ülkenin, Hükümet'e ''sıfır terörle teslim edildiğini'' kaydederek, şimdi arka arkaya şehit verildiğini söyledi. Baykal, ''Maalesef bugünkü Hükümet terör karşısında beklediğimiz, özlediğimiz mücadeleyi vermemiştir. Başbakan'ın ve AKP'nin terörle mücadele sicilini inceledim. Maalesef büyük yanlışlıklarla dolu olduğunu gördüm'' diye konuştu.

Eve Dönüş Yasası ile başlayan yanlışlıkların 2003 yılının 22 Eylülünde ABD ile imzalanan anlaşmayla sürdürüldüğünü, bu anlaşmanın ile 1 milyar dolar hibe ya da 8.5 milyar dolar kredi karşılığında Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmemesini öngördüğünü anlatan Baykal, o dönemde partisinin bu konuyu gündeme getirerek büyük mücadele verdiğini ve anlaşmanın yürürlüğe giremediğini kaydetti. Baykal, Devlet Bakanlığınca yapılan bir açıklama ve Devlet Bakanı Ali Babacan'ın o günlerde gazetecilerin soruları üzerine söylediği sözleri hatırlatarak, bunların iddialarının doğruluğunu kanıtladığını yineledi.

Hükümetin daha sonra da terör örgütü elebaşına af anlamına gelecek bir yasa çıkarmaya çalıştığını ancak tepkiler üzerine vazgeçtiğini ileri süren Baykal, şöyle devam etti:

''Şimdi 'terör niye tırmanıyor' diye yakınıyor. Senin yüzünden tırmanıyor. Bu Hükümet ve Başbakan iş başında kaldığı sürece Türkiye terörle mücadelede çok büyük güçlüklerle karşılaşacak. Türkiye'nin terörle mücadelesinde en büyük güçlük bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kaynaklanıyor. Bunu bilin, bilerek oyunuzu kullanın. Terör örgütü kurucusuna 'sayın', şehitlerden söz ederken 'kelle' diyor. Bu memlekette huzur içinde yaşansın diye Gabar Dağında teröristlerle mücadele etmekten geri kalkmayan Türk Silahlı Kuvvetlerine 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' diyor. Bunların hepsi bir dil kazası mı, arkasında bir zihniyet, anlayış var mı? İşte kanun teklifleri ortada.''

Baykal, Sosyalist Enternasyonalin Cenevre'de yapılan toplantısından da söz etti. İktidar partisinden bu nedenle kendisine eleştiri yöneltildiğini belirten Baykal, ''Seçim meydanını bırakıp sizin yapmadığınız görev yapıyorum. Bırakın teşekkürü, susun bari. Sanki suç işlemişim gibi bana kızıyor, beni suçluyorlar. Barzani'ye, Talabani'ye boyun eğiyor, Türkiye'nin hakkına sahip çıkan Deniz Baykal'la çatışmaya kalkıyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

title