Haberler

Baykal: Sıra Melih'te

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Bakın Bizim Seçim Kanunumuzun Bir Maddesi Var. O Madde Diyor Ki: Oy Almak İçin Bir Vatandaşa Çıkar Teklif Etmek 3 Yıla Kadar Ağır Hapisle Cezalandırmayı Gerektirir. Kanunumuz Şu Anda Yürürlükte' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bakın bizim seçim kanunumuzun bir maddesi var. O madde diyor ki: Oy almak için bir vatandaşa çıkar teklif etmek 3 yıla kadar ağır hapisle cezalandırmayı gerektirir. Kanunumuz şu anda yürürlükte'' dedi.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Antalya'da bulunan Baykal, Altınova mahallesindeki Merkez Kahvehanesi'nde vatandaşlarla biraraya geldi.

Vatandaşın CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e yönelik iddiaları da inceleyip incelemeyeceği yönündeki sorusuna Baykal, ''Kemal Bey'e bunu söyleyeceğim'' yanıtını verdi.

Başka bir vatandaşın, Kılıçdaroğlu'nun, 17 Aralık Çarşamba günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile tartışacak olmasıyla ilgili ''Çarşamba günü Kemal bey dersine iyi çalışsın'' biçimindeki sözlerine de Baykal, ''Merak etme o işini bilir'' dedi.

Baykal, şöyle devam etti:

''Yalnız Kemal Bey tekin değil hakikaten. Kime el attıysa iflah etmedi. Önce genel başkan yardımcısı Şaban Dişli'ye dedi, ayrıldı gitti. Arkasından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile televizyona çıktı. O da ayrıldı. Arkasından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında, (Şudur, bekliyorum) dedi. Aytaç Durak partiden ayrıldı, yok. Tekin değil ona göre. Sıra Melih'te. Bakalım ne olacak, belli olmaz.''

Baykal, bir vatandaşın, ''Melih Gökçek için ne düşünüyor Kemal Bey?'' biçimindeki sorusuna da şöyle yanıt verdi:

''Göreceğiz işte, iyi şeyler düşünüyormuş. O ne söylüyorsa sağlam söyler. Boş laf söylemez. Bildiğini konuşur, bilmediğini söylemez. İnsanlara hakaret etmekten zevk alan bir insan değil. Ağırbaşlı, güvenilir, sakin ve olgun bir insan. Öbüründe gürültü, patırtı, laf cambazlığı, hakaret, herşey var. Kendisine benzetemez o. O sükunetle, ağırbaşlılıkla söyler, izleyen vatandaş da kararını verir. Hiç merak etmeyin. Kemal Bey boş konuşmayacaktır. Söyleyeceği her laf da adresine ulaşacaktır.''

Hükümetin, ekonomik durumu iyi olmayan kesimlere kömür ve gıda maddesi yardımı yaptığını da hatırlatan Baykal, vatandaşın kömürden önce istihdam istediğini söyledi.

Dünyanın hiçbir demokrasisinde böyle bir durumun yaşanmayacağını vurgulayan Baykal, şöyle konuştu:

''Bakın bizim Seçim Kanunumuzun bir maddesi var. O madde diyor ki: Oy almak için bir vatandaşa çıkar teklif etmek 3 yıla kadar ağır hapisle cezalandırmayı gerektirir. Kanunumuz şu anda yürürlükte. Oy almak için bir çıkar teklifinde bulunmak, hatta diyor ki: Oy almak için bir kamu hizmeti niteliğinde teklif dahi yapmak, mesela bir köye gidip (Oyu verin, ben de grayderi getirdim, dozeri getirdim hizmeti yapacağım) demek 3 yıla kadar ağır hapis cezasını gerektirir. Sadece bizim kanunumuzda değil, dünya demokrasilerinde böyle bu iş. Devletin parası var, gücü var, yetkisi var. (Bunu sen kendi siyasi çıkarın için, oy için kullanmaya kalkamazsın. Kalkarsan demokrasi kalmaz. Kimin parasıyla kime iyilik yapıyorsun? Milletin parasıyla girip milletten oy almaya kalkıyorsun. Bu yasak, yanlış) diye bir temel anlayış koymuş kanun. Ama bugün bunu sağlayacak ne savcı var Türkiye'de, ne hukuk var.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title