Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla toplanan 4 tır dolusu yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine yollandı.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla toplanan 4 tır dolusu yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine yollandı.

İHH İzmir temsilcisi Rasim Çalar, Gaziemir ilçesinde düzenlenen törende, Suriye'de 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta binlerce insanın hayatını kaybettiğini, milyonlarca kişinin de yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

İHH'nın savaşın başladığı ilk günden beri yardıma muhtaç insanlara destek olduğunu anlatan Çalar, "İzmir İHH olarak bugün 39'uncu tırımızı gönderiyoruz. İhtiyaç sahiplerine ağırlıklı olarak gıda, çocuk bezi, çocuk maması, ayakkabı ve battaniye olmak üzere yardım malzemeleri göndereceğiz" dedi.

İSTOK dönem sözcüsü Halit Çelik de İzmir'de 59 bileşeni bulunan sivil toplum kuruluşu olarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışacaklarını bildirdi.

Tırlar, eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın okuduğu dualar eşliğinde yola çıktı.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziemir Suriye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title