Haberler

Batmanlı arıcılar bal mesaisine hazırlanıyor

Batman'daki arıcılar, yeni sezon için arılarını Doğu ve Güneydoğu'daki yaylalara çıkarmak için gerekli hazırlıkları yapıyor.

Batman'daki arıcılar, yeni sezon için arılarını Doğu ve Güneydoğu'daki yaylalara çıkarmak için gerekli hazırlıkları yapıyor.

Kaliteli ve daha fazla bal almak amacıyla bu işi gezgin olarak yürüten Batman'daki üreticiler, bal yolculuğuna çıkmak için arı dolu kovanlarının bakımıyla uğraşıyor.

Batman'da 12 senedir arıcılık yapan Mehmet Ekmiş (35) AA muhabirine, 450 kovanı olduğunu, zamanının çoğunu bunların bakımıyla geçirdiğini söyledi.

Sonbaharda arılarını Batman'ın Kuyubaşı köyüne götürdüklerini ifade eden Ekmiş, bu ayın ortalarına kadar kentte kalacaklarını belirtti.

Ekmiş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde mevsim ve bitki örtüsüne göre arılarını gezdirdiklerini dile getirerek, "Mevsim yağışlı geçti. Arılar polen topluyor, yavru atıyor ve gelişiyor. Mayısın ortalarına kadar buradaki yoğunluk devam ediyor. Haziran ayına doğru arıları buralarda yeterince nektar bulamadıkları için rakımı yüksek yeni çiçek açmaya başlayan Muş yaylalarına götürüyoruz. Burada arılarımız gelişmeye devam ediyor. Daha sonra kekiğin bol olduğu Bitlis yaylalarına göç ediyoruz." diye konuştu.

Bitlis'te 15 Ağustos'tan sonra bal hasadı yaptıklarını, kışa doğru arılarını kışlak için tekrar Batman'a getirdiklerini anlatan Ekmiş, bal, polen, arı sütü, propolis ve bal mumu gibi bütün arı ürünlerden faydalanmaya çalıştıklarını ifade etti.

"Bu sene daha fazla verim bekliyoruz"

Batman Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mehmet Demir de arıcıların bal almak için yaylaları gezdiklerini, endemik bitkilerin yoğun olduğu yörelere doğru seyahat halinde olduklarını söyledi.

İlde arıcılıkla uğraşan yaklaşık 360 işletme bulunduğunu dile getiren Demir, "Batman'da geçen sene 610 ton bal hasadı yapıldı. Bu sene baharda ilimiz çok güzel yağış aldı. Flora daha zengin olacak. Bu sene daha fazla verim bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Batman Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title