Haberler

Başkonsolos Yamancan'dan Hastane Ziyareti

Beşi Çocuk, Dokuz Türk'ün Hayatını Kaybettiği Ludwigshafen Faciasında Yaralanan Cevdet Kaplan ile Behiye Kaplan, Dün Türkiye'nin Mainz Başkonsolosu Aydan Yamancan ve Din Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal Tarafından Ziyaret Edildi.

Beşi çocuk, dokuz Türk'ün hayatını kaybettiği Ludwigshafen faciasında yaralanan Cevdet Kaplan ile Behiye Kaplan, dün Türkiye'nin Mainz Başkonsolosu Aydan Yamancan ve Din Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal tarafından ziyaret edildi.

BG İlkyardım Hastanesi'nde tedavileri süren hastaları ziyaret eden Yamancan, "Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız" mesajını verdi.

Yaralılara moral vermeye çalışan Başkonsolos, "Acılar paylaştıkça azalır. Allah bu acıları bir daha bizlere yaşatmasın" dedi.

Cevdet ve Behiye Kaplan'ın durumuyla ilgili bilgi alan Yamancan, ziyaretine refakat eden mağdurlardan Kamil Kaplan'ın ev sorunuyla ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiklerini söylerken, yangından 1 saat sonra itfaiye tarafından yarı baygın halde kurtarılan Melda Kaplan'ı da ihmal etmedi.

Öte yandan, Yamancan, aynı hastanede yatmakta olan ve 5 ay önce Mannheim'da Devlet Demir Yolları'nda manevra işçisi olarak çalışırken büyük bir kaza geçirerek, sağ kolunu ve bacağını kaybeden Rahim Dönmez'i de ziyaret ederek, "Geçmiş olsun" dedi ve bu tür kazaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Tekrar ameliyat edilecek olan Dönmez'in yaklaşık 1 yıl sonra özel bilgisayar programlı çiplerle donatılmış 20 bin Euro tutarındaki protezlerle kendi başına yürüyebilecek kapasiteye ulaşmasının planlandığı öğrenildi.

(KY-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title