Haberler

Başkent'te Film Gibi Gasp

Başkent'te 2 Ay Önce Bir İşadamını ve Eşini, Şoförünün Yardımıyla Villasında El ve Ayağını Bağlayarak Gasp Eden 5 Kişi Yakalandı.

Başkent'te 2 ay önce bir işadamını ve eşini, şoförünün yardımıyla villasında el ve ayağını bağlayarak gasp eden 5 kişi yakalandı.

Çankaya Oran'da 2 ay önce meydana gelen ve film senaryosunu aratmayacak gasp olayı polis tarafından çözüldü. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Ankara'ya gelen ve şoförldts tarafından havaalanından alınarak evlerine bırakılan işadamı ve eşi, şoförünün yardımıyla alarm sistemini devre dışı bırakarak eve giren kar maskeli kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından etkisiz hale getirildi. Sağlık sektöründe çalışan iş adamı ve eşinin ellerini ve ayaklarını bağlayan soyguncular silah tehdidiyle büyük

miktarda para istedi. Yaklaşık 4 saat boyunca soygunculara eşiyle direnen ve ayağı kırılan iş adamı bu sırada gelen telefonlara da her şey yolundaymış gibi cevap vermek zorunda kaldı. Yapılan tehditler sonucu iş adamının evdeki kasayı açması sonucu yaklaşık 250 bin YTL'yi gasp eden soyguncular, işadamı ve eşini bağlı vaziyette bırakarak kaçtı. İşadamı büyük uğraşlar sonucunda elindeki bağlardan kurtularak durumu polise haber verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 ay süren çalışmaları sonucunda Birlik Mahallesi'ndeki kahvehane çalıştırdığı belirlenen Tacettin Y. isimli şahsı gözaltına aldı. Zanlının yapılan sorgusunun ardından işadamının şoförü Serkan Ç. ile Mahmut S. Ankara'da, Mehmet O. ve Mahmut S. ise İstanbul'da gözaltına alındı.

Zanlılar, yapılan sorgusunda Serkan Ç.'nin kahvehanede otururken patronunun çok parasının olduğunu söylemesinin ardından bu planı yaptıklarını itiraf etti. Serkan Ç.'nin Tacettin Y. ile birlikte soygunu yapacakları grubu oluşturduğu belirlendi.

Poliste sorguları tamamlanan 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

(BC-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title