Haberler

Başbuğ: Hepimiz Kardeşiz

Afyon'daki Büyük Taarruz' Un 87. Yıldönümü Törenlerinde Konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ "Hepimiz Kardeşiz, Bunu Bozmak İsteyenlere Fırsat Verilmemeli" Dedi.

Afyon'daki Büyük Taarruz' un 87. Yıldönümü törenlerinde konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ “Hepimiz kardeşiz, bunu bozmak isteyenlere fırsat verilmemeli” dedi.

BAŞBUĞ ÇİĞİLTEPE ŞEHİTLİĞİ'NDE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “İşte Türk milleti bu. Kulplusu da bu milletin parçası, Edirnelisi de parçası, Afyonlusu da parçası” dedi.

Orgeneral İlker Başbuğ, Afyankarahisar Çiğiltepe'de Zafer Haftası dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Burada Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden gelen 43 öğrenci ve Afyonkarahisarlı vatandaşlar tarafından Türk bayraklarıyla karşılanan Orgeneral Başbuğ, öğrencilerle bir müddet sohbet etti.

Orgeneral Başbuğ, Diyarbakır'dan gelen öğrencileri görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Burada Büyük Zafer'in, Büyük Taarruz'un en önemli muharebelerinin cereyan ettiği bölgede bulunuyorsunuz. İşte burada bundan 87 yıl önce Türk milleti birlik ve bütünlük içinde burada muharebeler verdi. Bunları göreceksiniz, yaşayacaksınız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun ilk adımının burada atıldığını anlatan Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:

“Milletimizin bütün insanları burada omuz omuza savaştılar. Şehitler verdik, gaziler verdik. Bugünlerimizi onlara borçluyuz. Bunları hiç unutmayın. Burada, yerinde görmek çok ayrı bir şey. Bu açıdan kendinizi özel hissetmeniz lazım. Ben hepinizi burada gördüğüm için mutlu oldum. Başarılar diliyorum.”

Bir gazetecinin şehitlikte yurdun pek çok yerinden askerin yattığını hatırlatması üzerine Orgeneral Başbuğ, “Fazla söz söylemeye herhalde gerek yok. İşte Türk milleti bu... Kulplusu da bu milletin parçası, Edirnelisi de parçası, Afyonlusu da parçası... Ne diyoruz? Edirne'den Hakkari'ye kadar bütün insanımız bizim için aynı. Biz buyuz, herhalde fazla söze gerek yok” diye konuştu.

  

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title