Haberler

Başbakanlık, Yayın Durdurma Kararının Yürütmesinin Durdurulmasına İtiraz Etti

Başbakanlık, Danıştay 13. Dairesi'nin, Yayın Durdurma Kararının Yürütmesinin Durdurulmasına İlişkin Verdiği Karara İtiraz Etti. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Karara Bağlayacak.

Başbakanlık, terörist saldırılarla ilgili yayınların durdurulmasına ilişkin verilen kararın yürütmesinin durdurulmasına karar veren Danıştay 13. Dairesi'ni itiraz etti.

Daire'nin verdiği kararın kaldırılmasını ve yürütmenin durdurulması yönündeki kararının da iptalini isteyen Başbakanlık'ın bu itirazını Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu karara bağlayacak.

Perşembe günü toplanacak olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Başbakanlık'ın yaptığı itirazı görüşüp karara bağlayacak. Danıştay 13. Dairesi, yayın durdurma yönünde verilen kararın kaldırılmasına ilişkin başvuruyu da daha sonra görüşüp nihai kararını verecek.

Danıştay 13. Dairesi, Kanaltürk Televizyonu, terörist saldırılarla ilgili yayınların durdurulmasına ilişkin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzalı 23 Ekim 2007 tarihli kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title