Haberler

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'den 3 Saatlik Bir Uçuşla 56 Ülkeye Varabiliyoruz.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'den 3 saatlik bir uçuşla 56 ülkeye varabiliyoruz.

Başbakan Yıldırım, " Türkiye'den 3 saatlik bir uçuşla 56 ülkeye varabiliyoruz. Avustralya'da bir şehirden bir şehre 5 saatte gidemiyorsunuz"

İZMİR (İHA)- Bir dizi açılış için İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Torbalı Belediyesi ile Torbalı Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenlediği 'Güçlü ekonomi, güçlü İzmir, güçlü Türkiye' programında yemeğe katıldı. Yemekten önce Başbakan Yıldırım, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki Orkun Güzel-Ayşenur Orskaya'nın nikahına katılarak şahitlik yaptı. Programda açılış konuşmasını Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun yaptı.

Burada konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Son 15 yılda yakaladığımız siyasi istikrar ve uygulanan gerçekçi politikalar vesilesiyle Türk ekonomisi artık eski yılların kırılganlığını geride bırakmıştır. Dünyanın en güçlü büyüme performansı gösteren ekonomilerinden biri Türkiye ancak bu yeterli değil. " dedi.

Türkiye'nin bulunduğu konumun 1.5 milyar insana hitap ettiğini söyleyen Yıldırım, "Türkiye'den 3 saatlik bir uçuşla 56 ülkeye varabiliyoruz. Avustralya'da bir şehirden bir şehre 5 saatte gidemiyorsunuz. Ora da merkez olabilir. Ama etrafınızda kim olduğu önemli. Bu bahsettiğim coğrafyada 1.5 milyar insan var. 30 trilyonluk, yıllık ekonomik büyüklük var. Türkiye'nin merkezi değerinin bölgesel ve küresel fırsatlarının aynı zamanda da sorumluluklarının farkındayız. Onun için daha fazla katma değer üreten küresel değer zincirinde üst basamaklara tırmanacak bir ekonomi için orta ve uzun vadeli planlarımız var" dedi. Türkiye'nin sadece ulaştırma altyapıları içinde 100 milyar dolar üzerinde yatırım yaptığını kaydeden Yıldırım, "Sağlıkta kalite ve dönüşümde de 100 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Bunun yanı sıra 100 milyar üzerinde sanal gerçeklik gibi bilgi teknolojileri alanında, geleceğin en önemli alanına yatırım yapacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Avustralya Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title