Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de Cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve başbakan ile görüştü.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de Cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve başbakan ile görüştü.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, temaslarda bulunmak amacıyla dün gece KKTC'ye geldi. Atalay Pegasus Havayolları'nın tarifeli İstanbul seferiyle KKTC'ye geldi. Atalay'ın gelişiyle ilgili daha önce bir açıklama yapılamaması dikkat çekti. Beşir Atalay'ın muhafazakar bir otelin temel atma töreni için adaya geldiğini bildirildi. Atalay, bugün KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile görüştü. Beşir Atalay, saat 20.35'de KKTC'den ayrılacak.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, ATALAY'I KABUL ETTİ

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'de temaslarda bulunan Beşir Atalay'ı kabul etti. Kabulde, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör de bulundu. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı KKTC'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Kendisi KKTC ve Kıbrıs Türk halkının huzuru ve mutluluğu için neler yapılabileceğinin uğraşı içerisindedir" dedi. Atalay'ın neler yapılabileceğini yerinde görmek için sık sık KKTC'ye gelmesinin mutluluk verici olduğunu kaydeden Eroğlu, dünyanın merkezindeki büyük ve güçlü bir devlet olan Türkiye'nin, tüm uğraşları arasında KKTC'ye de zaman ayırmasından memnun olduklarını belirtti ve teşekkür etti.

Yetkililerin geliş ve gidişlerinin iki ülke arasındaki bağları da kuvvetlendirmekte olduğunu kaydeden Eroğlu, "Özellikle Anavatan Türkiye'nin KKTC halkına gösterdiği ilgiyi görmesi bizi memnun ederken, ilişkilerin daha da pekişerek daha sıcak noktaya taşınmasına katkı koyuyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, görev alanının TC -KKTC ilişkilerini ve yapılacak çalışmaları yürütmek olduğunu belirterek, her ziyaretinde Cumhurbaşkanı'nı da ziyaret ederek önem verdikleri siyasi tecrübesinden yararlandıklarını söyledi. KKTC Cumhurbaşkanlığına gelmeden önce TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir konuda telefonda görüştüğünü, Erdoğan'ın Eroğlu'na selamlarını ilettiğini kaydeden Atalay, adaya ayda veya iki ayda bir ziyaretler gerçekleştirerek konuları yerinde ele aldığını ifade etti.

EKONOMİK VERİLER MUTLULUK VERİCİ

KKTC'ye gelişinin ardından teknik heyetle uzun bir toplantı ve çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Atalay, "Yılbaşından bugüne bütçe gerçekleşme değerleri, gelir gider dengeleri gibi konularda oldukça pozitif görüntüler var. Bütçede bir sıkıntı görünmüyor. Hatta gelirlerin harcamayı karşılama oranı mayıs sonu itibarıyla daha yüksek. Enerji gibi bazı konular var, onları da paylaştık" dedi.

KKTC VE KIBRIS TÜRK HALKI GELECEĞE GÜVENLE BAKSIN

Siyasi anlamda durgun bir dönem yaşandığını, Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığını hem TC –AB ilişkileri hem de Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından yürütülen müzakere süreci açısından şansızlık olarak gördüklerini vurgulayan Beşir Atalay, şöyle dedi: "Türkiye olarak, KKTC ve Kıbrıs Türk halkı moralli olsun ve geleceğe güvenle baksın istiyoruz. Gelecek belirsizliği olmasın. Ekonomik gelişme ve yatırım içerisinde olsun. KKTC için hiçbir risk olmayacak. Müzakerelerin sonucu ne olursa olsun KKTC daima kendi ayakları üzerinde dimdik duracak. Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir KKTC var. Dünyada birçok ekonomik sarsıntı oluyor. Hem Türkiye hem KKTC bu alanda iyi durumda."

Ekonomik sıkıntı içerisindeki Güney Kıbrıs'a Rusya'nın para vererek üs almak istediğinin basına yansıdığına da dikkat çeken Atalay, birçok ülkenin bu tür sorunlarla uğraşırken, TC ve KKTC'nin iyi durumda olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Derviş Eroğlu Beşir Atalay İstanbul Pegasus Dünya Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Bakmadan Geçme

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title