Haberler

Başbakan Erdoğan YÖK'ü Eleştirdi...

Deniz Ticaret Odası ve Armatörler Birliğinin Genişletilmiş Toplantısına Katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Burada Bir Konuşma Yaptı. Babasının Denizci Olmasından Dolayı Denizciliğin Hayatında Manevi Bir Öneminin Olduğunu Dile Getiren Erdoğan, "Ulaştırma Bakanlığına Denizciliği Çok İyi Anlayan Bir Arkadaşımızı Getirdik, Binali Yıldırım'ın Dönemi Ülkemiz Denizciliği Açısından Bir Dönüm Noktas...

Deniz Ticaret Odası ve Armatörler Birliğinin genişletilmiş toplantısına katılan Başbakan Recep tayyip Erdoğan burada bir konuşma yaptı. Babasının denizci olmasından dolayı denizciliğin hayatında manevi bir öneminin olduğunu dile getiren Erdoğan, "Ulaştırma Bakanlığına denizciliği çok iyi anlayan bir arkadaşımızı getirdik, Binali Yıldırım'ın dönemi ülkemiz denizciliği açısından bir dönüm noktasıdır" dedi.

İktidarı aldıkları dönemdeki Türkiye'yi girdaba sürüklenmiş bir gemiye benzeten Erdoğan, iktidara geldikten sonra Türkiye'yi çaresiz mürettebatın elinden kurtardıklarını söyledi.

Karayollarının durumunun malum olduğunu dile getiren Erdoğan, o zaman yapılacak şeyin deniz ulaşımını geliştirmek olduğunu söyledi.

"ÜLKEMİZDE ÖYLE BİR YÖK ANLAYIŞI VAR Kİ, BU ANLAYIŞ ÜLKEMİZDE BİLİME SINIR GETİRMİŞTİR. TIP FAKÜLTELERİNİ AÇAMAYIZ DİYORLAR. NE DEMEK BU. AÇACAKSIN. BENİM ÜLKEMDE DOKTORA İHTİYAÇ VAR MI? VARSA BUNU YETİŞTİRECEK OLAN SENSİN"

Kendi dönemlerinde bilime hiçbir sınır tanımadıklarını, hiçbir üniversite talebini geri çevirmediklerini söyleyen Erdoğan, "Ülkemizde öyle bir YÖK anlayışı var ki, Bu anlayış ülkemizde bilime sınır getirmiştir. Tıp fakültelerini açamayız diyorlar. Ne demek bu. açacaksın. Benim ülkemde doktora ihtiyaç var mı? Varsa bunu yetiştirecek olan sensin. Benim görevim ortamı hazırlamak. Senin işin de yetiştirmek. Dışardan yabancıların Türkiye'de doktorluk yapmalarına yönelik yasa hazırladık. Bazıları da bunu eleştirmeye kalkıyor. Benim hastam Amerika'ya gidip tedavi olacağına Amerika'daki doktor gelisin burada hizmet versin. Bunu bile kestiremiyorlar" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: "10 ilde üniversite kuracağız. YÖK'e gönderdik hala yorumunu yapıp bize dönmüyor. Diyorlar ki bizim öğretim görevlimiz yok. Yetiştireceksiniz, bu sizin göreviniz. Eğer siz insanların beyinlerini okumaya kalkarsanız, öğretim görevlisi yetiştiremezsiniz. Bizim 81 ilimiz var. Bunlardan 10 tanesine daha üniversite açsak ne olur. Üniversite öğrencileri bir şehri değiştiriyor, katkı sağlıyor. O ilde kazanıyor. Bir işadamı geldi geçenlerde. 500 milyon dolarlık yatırım yapmak istiyordu. Yatırım Teşvik Ajansı'ndan bir arkadaşı çağırdım, bizzat senin işini o takip edecek dedim. Oligarşik bürokrasi öyle bişey ki çözüm üretmiyor. Eksiğin şu deyip yardımcı olmuyor. Bu olmaz deyip kestirip atıyor. Kapılar yatırımcının yüzüne kapanınca yatırımcı vazgeçiyor. Böyleleri var. Biz bu ülke sıçrasın diyoruz. Başarılı olmaya geldik."

Dünya ticeretinin yüzde 90'ının denizyolu ile gerçekleştirildiğini dile getiren Erdoğan, denizcilikte geçmişe nazaran çok olumlu adımlar atıldığını ve başarılı olunduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title