Haberler

Başbakan Erdoğan: "Yeni Solingenler İstemiyoruz" (2)

Başbakan Erdoğan, Almanya'nın Ludwigshafen'in Kentinde Meydana Gelen Olayın Ardından, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble ile Bir Araya Geldiğini Hatırlatarak, "Kendilerinin de Bir Tedirginlik İçinde Olduğunu Gördüm.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Ludwigshafen'in kentinde meydana gelen olayın ardından, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble ile bir araya geldiğini hatırlatarak, "Kendilerinin de bir tedirginlik içinde olduğunu gördüm. Olayın bir an önce tüm boyutlarıyla aydınlatılması için azami çaba göstermeleri gerektiğini kendilerine söyledim. Araştırmanın titizlikle yürütüleceğine dair kendilerinden söz aldım. Çünkü bir Solingen olayını yaşamak istemiyoruz, böyle bir durumu görmek istemiyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'ta bulunan PKK hedeflerine yönelik operasyonların devam ettiğini belirterek bu kapsamda önceki gece saat 03.00'ten itibaren Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde bulunan hedeflere yönelik harekat gerçekleştirdiğini anlattı. Bu harekatların planlama ve icrasında görev alan Genelkurmay Başkanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, pilotlar, subaylar ve erleri kutlayan Erdoğan, operasyonların Türkiye'nin terörle mücadele konusunda ne kadar kararlı ve ciddi olduğunu gösterdiğini kaydetti. Erdoğan, "Bu vesileyle tekrar vurgulamakta yarar görüyorum, terör örgütüne yönelik mücadelemiz siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik, bütün alanlarda aynı kararlılıkla devam edecektir" dedi.

-BÖLGEDE HAYATI TEHDİT EDEN TERÖR ÖRGÜTÜ''-

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan sosyo-ekonomik sıkıntıların büyük bir kısmının temelinde, terör örgütünün olduğunu söyleyen Erdoğan, bu tehdidin ortadan kalkmasıyla birlikte Türkiye'nin huzura kavuşacağını, bu bölgedeki yatırımların hızlanacağını ve bütün şehirlerin daha süratle kalkınacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz 70 milyon insanımızın, 81 vilayetimizin hükümetiyiz. Bu ülke insanının canına, birlik ve beraberliğine, mutluluk ve refahına kastedenlere de asla izin veremeyiz, vermeyeceğiz" dedi.

-"TERÖRLE MÜCADELE MEŞRU HAKKIMIZDIR"-

Silahlı Kuvvetlerin icra ettiği sınır ötesi harekatlarda Irak halkının zarar görmemesi için her türlü tedbir alındığını ve özen gösterildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu, "Birlik ve beraberliğimize, toprak bütünlüğümüze, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelen bölücü terör tehdidini bertaraf etmek, bizim meşru, doğal hakkımızdır. Bu mücadelemizi, müttefikimiz ABD, Irak ve İran, buralarla da görüşerek sürdürmekteyiz. İşbirliği ve yakın çalışma içinde sürdürmekte de bundan sonra kararlıyız" diye konuştu.

-"YENİ SOLİNGEN İSTEMİYORUZ"-

Erdoğan, 7-10 Şubat tarihleri arasında, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek ve 44. Münih Güvenlik Politikası Konferansının açılış konuşmasını yapmak için Almanya'ya gideceğini anımsatarak ziyareti sırasında Merkel ile Almanya'da bulunan 3 milyona yakın Türk vatandaşının sorunları, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri ile ilgili konuları ayrıntılı bir şekilde konuşma imkanı bulacaklarını belirtti.

Ziyaret öncesinde Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen yangın haberiyle ile sarsıldıklarını söyleyen Erdoğan, faciada yaşamını yitiren 9 vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, 20 yaralıya da acil şifalar diledi. Başbakan Erdoğan, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble ile dün akşam bir araya gelerek bu olayı sütün boyutlarıyla konuştuklarını ifade ederek, "Kendilerinin de bir tedirginlik içinde olduğunu gördüm.

Olayın bir an önce tüm boyutlarıyla aydınlatılması için azami çaba göstermeleri gerektiğini kendilerine söyledim. Araştırmanın titizlikle yürütüleceğine dair kendilerinden söz aldım. Çünkü bir Solingen olayını yaşamak istemiyoruz, böyle bir durumu görmek istemiyoruz. Bunu kendilerine özellikle de hatırlattım" diye konuştu.

-ERDOĞAN DA YANGIN YERİNE GİDECEK

Hükümet olarak olayın aydınlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Sadece Türk vatandaşlarının hayatlarını kaybettiği bu yangında akıllara ilk gelen, ihmal ya da kasıt ihtimali, bizi büyük endişeye sevk etmiştir. Umuyorum ki soruşturma en kısa zamanda sonuçlanacaktır ve olay aydınlığa kavuşacaktır. Hükümet olarak olayın bir an önce aydınlatılması için yakın takipçisi olacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. Bu elim olayın arkasındaki esas saik, son zamanlardaki 'yabancı düşmanlığı' anlayışına dayalı bir gelişme midir, değil midir? İstiyoruz ki bu olmasın."

Başbakan Erdoğan, Alman makamlarıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda Türkiye'den Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ve 4 kişilik bir emniyet heyetinin olay yerine giderek incelemelerde bulunacağını açıkladı. Erdoğan, gerekirse kendisinin de Perşembe günü olay yerine giderek incelemelerde bulunmak istediğini söyledi.

-"MİLLETİN BEKLENTİLERİ Mİ KENDİ DUYGULARIN MI?"-

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in dün kendisiyle yaptığı görüşmenin ardından bir gazetede "Uzlaşmaya Varılamadı" başlığı atıldığını anımsatan Erdoğan şöyle konuştu:

"Buyursunlar hukuken bu çalışmamıza ne gibi katkıları varsa, nereden bize katkı gelecekse gelsin oturur konuşuruz. Bizim derdimiz bu sorunu çözmektir, ortadan kaldırmaktır. Ve bu sorunla ilgili daha gündeme gelmeden birçok kamuyou araştırmaları bunlarla ilgili çalışmalar yaptılar. Şu an bu işi körükleyen medya grubu da araştırma yaptı. Ve bu araştırmalarda da Türkiye'de nasıl bir sorun olduğunu, sorunun çözülmesi noktasında milletimizin hassasiyetleri de ortaya çıktı. Ama buna rağmen şimdi bakıyorsunuz aynı medya veriyor veriştiriyor. Bu araştırmayı o sen zaman niçin yaptırdın? Milletin nabzını yoklamak için değil mi? Milletin hangi istikamette bunu çözümü istikametinde peki Sen milletini beklentilerine mi cevap arıyorsun yoksa kendi duygularına mı cevap arıyorsun?" (ANKA/SON)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title