Haberler

Başbakan Erdoğan, Rusya Gümrük Ajansı Başkanı Belyaninov'u Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Rusya Arasında Ekonomik ve Ticari İşbirliği Açısından Önemli Gelişmeler Yaşandığına Dikkat Çekerek, İki Ülke Gümrüklerinin Buna Hazır Olmaları Gerektiğini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasında ekonomik ve ticari işbirliği açısından önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, iki ülke gümrüklerinin buna hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Rusya Federasyonu Gümrük Ajansı Başkanı Andrey Beylaninov'u kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Başbakanlık'tan ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Beylaninov, görüşmede, Türkiye ve Rusya gümrükleri arasında nasıl işbirliği oluşturulabileceğine ele aldıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye ile Rusya arasında ekonomik ve ticari işbirliği açısından artı gelişmeler olduğunu, ileriye dönük ticari faaliyetlerin gelişmesi için önemli adımlar atıldığını anlattığını bildiren Beylaninov, Erdoğan'ın iki ülke gümrüklerinin bu büyük ve zor işe hazır olması gerektiğini söylediğini kaydetti. Beylaninov, Erdoğan'ın Türkiye ve Rusya'nın iki komşu ülke olarak birbirlerine daha yakın olması gerektiğini de dile getirdiğini bildirdi. Bugün Gümrük Müsteşarlığı ile gümrüklerde işbirliğini içeren bir protokol imzalayacaklarını belirten Beylaninov, mevcut problemlerin çözümü için yüksek teknoloji konusuna özel önem verdiklerini vurguladı. Beylaninov, Türkiye'de üretilen yüksek kalitede sebze ve meyvenin Rusya'ya ihracaatı konusuyla da yakından ilgilendiklerini dile getirdi. Görüşmede, turizm konusunun da günmede geldiğini söyleyen Beylaninov, iki ülke arasında turizm alanındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade edildiğini kaydetti.

(ZÇ-TAN-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title