Haberler

Başbakan Erdoğan: "Öncelikli Hedefimiz Dağa Çıkışları Engellemek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terör Konusunda Birinci Olarak Dağa Çıkmayı Engelleyecek Adımlar Attıklarını Belirterek, "Hiç Bu İşe Bulaşmamış Olanları İstismar Edilmek Suretiyle Oraya Giderlerse Bunlar Öyle Zannediyorum Ki Ülke İçin de, Kürt Kökenli Vatandaşlarımız İçin Birer Kayıptır. Bu Kaybı da Engellemek İstiyoruz. ve Bunda Olumlu Neticeler Alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör konusunda birinci olarak dağa çıkmayı engelleyecek adımlar attıklarını belirterek, "Hiç bu işe bulaşmamış olanları istismar edilmek suretiyle oraya giderlerse bunlar öyle zannediyorum ki ülke için de, Kürt kökenli vatandaşlarımız için birer kayıptır. Bu kaybı da engellemek istiyoruz. Ve bunda olumlu neticeler alındı. Temenni ediyoruz ki yine olumlu neticeler alırız" dedi.

Başbakan Erdoğan, AB Dönem Başkanı Portekiz Başbakanı Jose Socrates'in daveti üzerine, 8-9 Aralık'da Portekiz'de düzenlenecek olan 2. AB-Afrika Zirvesine katılmak üzere Portekiz'in başkenti Lizbon'a hareket etti. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, zirve süresince başta Afrika ülkeleri olmak üzere olmak üzere birçok ülkeyle görüşmelerinin olacağını söyledi.

-AFRİKA'YA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ-

Zirvenin AB için olduğu kadar Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, "Türkiye aynı zamanda Afrika ülkeleriyle yakın tarihi kültürel ve ticari bağlara sahip. 2005 yılını Afrika yılı ilan etmiştik. Şimdi ise Afrika ülkelerine yönelik bir çalışmayı başlattık. Afrika'da büyükelçiliklerimizin olmadığı ülkelerde büyükelçilik açma çalışmalarımızın şu anda altyapı hazırlıkları devam ediyor" dedi.

Erdoğan, Hükümet olarak Afrika ülkeleriyle ilişkilere özel önem atfettiklerini bilerterek, "Gerek siyasi gerek ticari ilişkilerimizin artması amacıyla son dönemde bu açılımları başlatmış bulunuyoruz. Bu nedenle bu zirve bazı Afrika ülkelerinin liderleriyle bir araya gelmek için büyük bir fırsat teşkil edecektir" diye konuştu.

Erdoğan, bu ay içinde AB liderler zirvesinin toplanacağını da hatırlatarak zirve vesilesiyle AB ülkeleriyle son gelişmeleri ela ele alma imkanını bulacaklarını kaydetti.

-PİŞMANLIK YASASI İŞE YARAMADI-

Bir gazetecinin "Eyleme karışmamış PKK'lıların silah bırakması yönünde bir çağrınız oldu. Silah bırakan PKK'lıların tekrar dağa çıkmaması için hükümetinizin bir çalışması var mı? sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Daha önce birçok adımlar atıldı. Pişmanlık yasası ve eve dönüş yasasıÂ… Adına ne derseniz deyin. 'Bu çalışmalardan beklenen sonuç o zaman alınamadı. Şu anda yine buna yönelik bir çalışmadan netice alınabilir' diye görüşler var. Ve biz bunların hepsine itibar ediyoruz. Ve ne adım gerekiyorsa bu konuda atmamız gerektiğine inanıyoruz. Bunları da güçlü bir demokrasi için atıyoruz. Ülkemizdeki barış zeminini güçlendirmek için atıyoruz.

'Ne adım atılıyor?' diyenlere bu adımı da attık, yine atıyoruz bunun da ortaya koyuyoruz. Buna yönelik olarak birinci derecede dağa çıkışı engellemenin adımlarını atıyoruz. Hiç bu işe bulaşmamış olanları istismar edilmek suretiyle oraya giderlerse, bunlar öyle zannediyorum ki ülke için kayıp, Kürt kökenli vatandaşlarımız için birer kayıptır. Bu kaybı da engellemek istiyoruz. Ve bunda olumlu neticeler alındı. Temenni ediyoruz ki yine olumlu neticeler alırız." (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title