Haberler

Başbakan Erdoğan Kongrede Konuştu: "Bu Partiye Elitler Rota Çizemez" (1)

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin 3. Olağan Kongresi'nde, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verirken, "Bugün Bu Salonda Anadolu Var, Trakya Var, Türkiye'nin 7 Bölgesi Var. Bugün Bu Salonda Karadeniz'in Coşkusu, Akdeniz'in Sıcaklığı Var. Bugün Burada Kızılırmak'ın, Yeşilırmak'ın, Sakarya'nın, Dicle'nin, Fırat'ın, Seyhan'ın, Ceyhan'ın, Meriç'in, Gediz'in, Menderes'in Çağıltısı Var" Diye Konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 3. Olağan Kongresi'nde, birlik ve beraberlik mesajı verirken, "Bugün bu salonda Anadolu var, Trakya var, Türkiye'nin 7 bölgesi var. Bugün bu salonda Karadeniz'in coşkusu, Akdeniz'in sıcaklığı var. Bugün burada Kızılırmak'ın, Yeşilırmak'ın, Sakarya'nın, Dicle'nin, Fırat'ın, Seyhan'ın, Ceyhan'ın, Meriç'in, Gediz'in, Menderes'in çağıltısı var" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğna, AKP'nin ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleşen 3. Olağan Kongresi'nde konuştu. Konuşmasına, hüküm giydiği 26 Mart 1999 gününe değinerek başlayan Erdoğan, "Pınarhisar Cezaevi'ne yola çıkarken Üsküdar'da evimin önünde toplanmış vatandaşlarıma seslendim. Bu bir veda değil dedim. İnşallah bitemeyen şarkının besteleri içindeki bir es, bir duruştur dedim. İnanıyorum ki, es'den sonraki notalar istikrara içinde, aydınlık yarınların Türkiye'sine, barışa, kardeşliğe giden yolda, sizin bu sevginiz, sizin bu sevdalarınızla bütünleşerek devam edecektir dedim" diye konuştu.Umudunu bir an olsun kaybetmediğini anlatan Erdoğan, Pınarhisar Cezaevi'nde" Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" şiirinin hislerime tercüman olduğunu ifade ederek, şu dizeleri okudu:

"Dua, dua, eller karıncalanmış; Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış. Gözyaşı bir tarla, hep yoncalanmış... Bir soluk, bir tütsü, bir uçan buğu; İplik ki, incecik, örer boşluğu Ana rahmi zahir, şu bizim koğuş; Karanlığında nur, yeniden doğuş...Sesler duymaktayım: Davran ve boğuş. Sen bir devsin, yükü ağıdır devin. Kalk ayağa, dimdik doğrul ve sevin. Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte. Ölsek de sevinin, eve dönsek de, sanma bu tekerlek kalır tümsekte. Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir."

-"72 MİLYON TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINI SELAMLIYORUM"

Başbakan Erdoğan, Üsküdar'da 26 Mart 1999 günü söylediği şarkının, kardeşlik türküsüne dönüştüğünü söylerek şunları kaydetti:

"İstanbul'da söylenen o şarkı milyonlarca İnsanın söylediği özgürlük marşına dönüştü. O şarkı bütün Türkiye'yi sardı. O şarkı top yekün bütün milletin terennüm ettiği bir şahesere dönüştü. O şarkı umudun melodisi oldu. O şarkı gönülleri yürekleri birleştirdi. İşte o şarkı bugün burada, bu salonda devleşen coşku oldu, heyecan oldu, aşk oldu, sevda oldu.

Ben işte o şarkıyı bizimle birlikte söyleyen herkesi selamlıyorum. Bu harekete gönlünü veren, yüreğini ortaya koyan herkesi selamlıyorum. Bu muhteşem salonu dolduran tüm kardeşlerimi selamlıyorum. Türkiye'nin 81 vilayetini, tüm ilçelerimizi, beldelerimizi, tüm köylerimizi 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını, bu ülkede yaşayan, bu ülkede nefes alıp veren her bir kardeşimi selamlıyorum. Hanım kardeşlerim, gençler sizleri selamlıyorum. Bugün bizi bu demokrasi şöleninde yalnız bırakmayan, dünyanın dört bir yanından dost ve kardeş ülkelerden gelen misafirlerimizi selamlıyorum."

-ERGENEKON VURGUSU-

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tüm renklerinin, tüm seslerinin, bu salonda olduğunu ifade ederek, "Bugün bu salonda Anadolu var, Trakya var, Türkiye'nin yedi bölgesi var. Bugün bu salonda Karadeniz'in coşkusu, Akdeniz'in sıcaklığı var. Bugün burada Kızılırmak'ın, Yeşilırmak'ın, Sakarya'nın, Dicle'nin, Fırat'ın, Seyhan'ın, Ceyhan'ın, Meriç'in, Gediz'in, Menderes'in çağıltısı var. Bu muhteşem salonda, Ağrı Dağı'nın, Süphan'ın, Kaçkar'ın, Cudi'nin, Munzur'un, Erciyes'in, Toroslar'ın, Aladağlar'ın, Uludağ'ın yüceliği, ali cenaplığı var. Bizi biz eden bizi millet haline getiren tüm kardeşler burada" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, sözleri coşkulu kalabalığın sloganları ile kesilirken, Erdoğan şöyle devam etti:

"Sevgili kardeşlerim şurası çok önemli, altını çiziyorum; biz birlikte Türkiye'yiz. AK Parti bizatihi milletin partisidir. AK Parti, 14 Ağustos 2001'de bizzat milletimizin kurduğu bir partidir. Bu parti, bu hareket bu kadro milletin rotasından başka rota tanımadı, bundan sonra da tanımayacak. Bu partiye toplumdan kopuk olan elitler yön belirleyemez, bu partiye milleti küçümseyerek seçkinler rota çizemez. Bu partiye milletin hukukunu ayaklar altına alan çeteler sirayet edemez. Üzerimizdeki yük aziz milletimizin yüküdür. Biz bu yükü yere düşürmedik. Bundan sonra da düşürmeyeceğiz, biz bu emanete halel getirmedik, bundan sonra da getirmeyeceğiz. Dikkat ediniz iktidarda bulunduğumuz 7 yıl boyunca, bu emaneti düşürmek isteyenler oldu, millet iradesi gölgelemek, milletin taleplerini çiğnemek isteyenler oldu. Bizi demokrasi yolundan, ilerleme, kalkınma yolundan alı koymak isteyenler oldu. Tahriklerle, provokasyonlarla, Türkiye'nin karanlık mecralara sevk etmek isteyenler oldu. Hiçbirine boyun eğmedik, dik durduk, boynuzumu bükmedik, başımızı öne eğmedik. Ak Partinin aklığına asla ve asla gölge düşürmedik. 3 Kasım 2002 bu millet için milat olmuştur. 3 Kasım'dan itibaren b u ülkede siyaset tarzı, yönetim anlayışı ve demokrasinin standardı, devlet millet kaynaşması kökten değişmiştir. Millet iradesinin seçimlerin dışında bir yolla değiştirebileceğine inanlar, artık karşılarında milleti bulurlar, milleti. Demokrasinin ertelenebileceğini, zafiyete uğratılabileceğini vehmedenler karşılarında milleti bulurlar. Hükümet politikalarını çeteler eliyle, gizli senaryolarla, kirli ilişkilerle şekilleneceğine inananlar, böyle bir gayretin içine girenler karşılarında hukuku bulurlar, milleti bulurlar, AK Parti iktidarını bulurlar." (ANKA/DEVAM EDECEK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title