Haberler

Başbakan Erdoğan: "Fırat'ın İstifasının Nedeni Sağlık Sorunları"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AKP Genel Başkan Yardımcılığı Görevinden Ayrılmasının Fikir Ayrılığı ya da CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Girdiği Tartışmayla İlgili Olmadığını Belirterek, İstifanın Sağlık Sorunlarıyla İlgili Olduğunu Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmasının fikir ayrılığı ya da CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği tartışmayla ilgili olmadığını belirterek, istifanın sağlık sorunlarıyla ilgili olduğunu söyledi.

Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fırat'ın istifasıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "3 gün önce değerli mesai arkadaşım daha önce, devam etmiş cereyan etmiş sağlık nedenlerini bana ifade etti. "Artık ben yoruldum, hizmete milletvekili olarak devam etmek istiyorum' dedi. Sağlık her şeyden önce gelir. Bunu da bildiğim için kendisini anlayışla karşıladım. Özellikle bu 6 yıllık süreç içerisinde MYK'da yoğun bir çalışma temposu içerisinde süreci devam ettirdik. Özellikle sağlık nedenini ileri sürmesi bizim açımızdan da bunun kabulünü gerektirirdi. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değil. Bundan sonraki süreçte de zaten milletvekili olarak tecrübelerinden, düşüncelerinden istifade ederek, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

-"MÜSADEME-İ EFKARDAN HAKİKAT DOĞAR"-

Güneydoğu'ya yönelik politikalarda Fırat'ın kendisiyle ters düştüğüne dair iddiaların anımsatılması üzerine de Erdoğan şöyle konuştu:

"Hayır. Biz bir defa her konuyu müzakere ederiz. Bizim partimizin diğer partilerden farkı budur. Bakın bizim dışımızda her hafta toplanan MYK hiçbir siyasi partide yoktur. Biz her hafta ülkedeki her konuyu otururuz, konuşuruz, aramızda müzakere ederiz. Müzakere ettikten sonra da vardığımız bir karar vardır. Bu kararı da hep birlikte savunuruz. Ama farklı düşünce olmaz diye bir şey yok. Biliyorsunuz müsademe-i efkardan hakikat doğar. Eğer fikirler müzakere edilirse, tartışılırsa oradan hakikat güneşi doğacaktır. Biz buna özellikle dikkat ediyoruz. Bu şekilde siyasette zenginleşerek devam ediyoruz."

-"YA SEV YA TERK ET"İN PATENTİ BANA AİT DEĞİL"-

Erdoğan, "Ya sev, ya terk et" şeklinde algılanan sözlerinin istifaya neden olabileceği şeklindeki iddianın sorulması üzerine de, "Benim ağzımdan "ya sev ya terk et' diye bir ifade duydunuz mu? Benim ağzımdan "Ya sev, ya terk et' ifadesini ne Van'da ne Hakkari'de duydunuz mu? Veya bir başka yerde duydunuz mu? Bakın "ya sev ya terket' ifadesi bana ait değil. Onun patenti başkalarına aittir ve ben o ifadeye bir defa karşıyım" dedi. Sözlerine açıklık getiren Erdoğan, "Benim söylediğim şudur: Bu ülkede Lazıyla, Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Gürcüsüyle hepimiz kimliğimizle onur duyarız. Ama hiç kimse bir başka etnik unsura üstünlük sağlama gayreti içerisine girmemelidir. Burada bizim her zaman söylediğimiz üst kimlik noktasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığımız var. Burada bütünleşmeliyiz, burada birleşmeliyiz, diyoruz. Yola çıkarken de bizim bir ifademiz var: Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Buna karşı olan var mı? Bunu sordum ve o gün sonunda Hakkari'deki vatandaşlarımız hepsi bunu alkışlarken, "buna karşı olanlar varsa, onlar sevdikleri yere gitsinler' dedim. Benim ülkemde tek ülke, tek millet, tek bayrak, tek vatan anlayışına karşı olan varsa, tek devlet anlayışına karşı olan varsa demek ki karşı olanlar ülkemde ayrımcılık istiyor. Kendileri için başka bir bayrak arayışı içine giriyorlar ben bunları kastederek ki bu terör örgütüdür, terör örgütünün ve bu düşünceyi paylaşanlar varsa yandaşlarıdır. Söylediğim budur. Bunu dışında başka bir şey yoktur" diye konuştu.

-"KILIÇDAROĞLU KENDİ ÇOCUKLARININ SİGORTA İŞİNİ HALLETSİN"-

Erdoğan, Fırat'ın CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile tartışması anımsatılınca da, "İstifa olayının bununla yakından uzaktan hiçbir alakası yok. Bu işin başından beri de mesai arkadaşıma inanıyorum güveniyorum. hiçbir zaman Kılıçdaroğlu gibi nerede ne yapacağı... Önce kendisi çocuklarıyla ilgili sigorta konusunu haletsin onları bir çözsün" dedi.

    

-"DENİZ FENERİ İLE AKP'NİN İLGİSİ YOK"-

Bir soru üzerine Deniz Feneri davasıyla AKP'nin ilişkilendirilmesini yanıtlayan Erdoğan, "Deniz Feneri davasıyla benim partimin yakından uzaktan hiçbir alakası olamaz. Hiçbir siyasi parti, partisinin para hareketlerini bizim kadar şeffaf bu güne kadar sitesinde yayınlamış değildir. Bizim partimize giren para bellidir çıkan para bellidir. Hepsi gün be gün orada mevcuttur. Kesinlikle öyle Deniz Feneri olayı şu veya bu bunların hepsi partime çamur atıp da "orada bir leke acaba tutturabilir miyiz? Böyle bir şey yapabilir miyiz?' gayreti içerisinde olanların art niyetleridir, samimiyetsiz davranışlarıdır. Partimin o ak yazısına kimse asla kara çalamayacaktır, bunu açıkça söylüyorum" değerlendirmesini yaptı. (ANKA)

(İG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title