Haberler

Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pekel, kadın, erkek ayrımı gözetmeksizin tüm yurttaşların hak ettiği eşit yaşam düzeyine kavuşması amacıyla, kadın hakları konusunda gurur verici atılım gerçekleştiren Ulu Önder Atatürk'ün, Türk kadınına dönemin koşullarına göre gelişmiş birçok ülkesinde bile görülmeyen haklar elde etmesini sağladığını bildirdi.

Atılımlarla birlikte gelişen ve büyüyen Türkiye'de kadınların toplumsal, kültürel ve ekonomik yaşamın ayrılmaz birer parçası olduğunu, üretimin etkin bir ögesi haline dönüştüğünü dile getiren Pekel, şunları kaydetti:

"Anadolu'da var olan tüm uygarlıklar tarihinde emeğin ve üretimin en önemli simgesi olan kadınlarımız, yaşamı boyunca büyük sorumluluklar üstlenmiş birçok güçlüğe katlanarak göğüs germiştir. Annelik gibi çok zor bir görevi özverilerin en büyüğünü göstererek başarıyla yerine getiren kadınlarımız, kültürel doğmalarla kendine yüklenen birçok işi emekle, sevgiyle yerine getirerek çalışma hayatında aktif olarak yer almaktadır. Sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın her alanında böylesine kutsal ve özverili bir şekilde emeğin en güzelini ortaya koyan kadınlarımız, ne acıdır ki içinde bulunduğumuz yüzyılda bile hala şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin her türlüsüne karşı olmakla birlikte özellikle kadınlarımıza karşı uygulanan şiddeti kabul etmek ne şimdi ne başka zaman asla mümkün olmayacaktır. Eğitimsizliğin ve kadını hor görmenin neden olduğu bu olumsuzlular ülkemize yakışmaya bir tablo ortaya çıkarıyor. Unutmayalım ki demokrasiyi ancak bilgi ve bilinç düzeyi yüksek, başkalarının haklarına saygı gösteren bireyler yaşatabilir."

-AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan ve ilçe teşkilatının mesajı-

AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan ve Bandırma ilçe teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztaylan ve parti teşkilatının ortak mesajı şöyle:

"Yeryüzündeki tüm emekçi kadınların gününü kutluyoruz. 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisi şerifinden hareketle kadınlarımızın hak ettiği değeri bilen bir millet olmanın onuru yaşıyoruz. Bu onurun en büyük örneklerinden biri de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği yasanın millet meclisimizde onaylanmasıdır."

-CHP Balıkesir Milletvekili Havutça'ın mesajı-

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Havutça, kadınların, Türkiye'yi çağdaşlaşma, ileriye götürme yönünde engeller çıkaracak adımlara karşı mücadele ederek, bugünün iktidarına karşı direnişlerini tüm güçleriyle sürdürdüklerini ifade etti.

Yaşamın her alanında hak ettiği değerle kadının varoluşunu kabullenmeyen iktidarların ve ürettikleri politikaların yok olduğunu ve olacağını belirten Havutça, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Atatürk devrimlerinin yarattığı toplumsal değişim ile kadınlarımız hak ettikleri yerlere gelebilecek büyük gelişmeler yaşamıştı. Atatürk'ün ilkelerinden, devrimlerinden uzaklaşan sağ iktidarların bugün kadınlarımız için nasıl politikalar ürettiğinin tanıklığını yapıyoruz. Yaşamın her alanında hak ettiği değerle kadının varoluşunu kabullenmeyen iktidarlar ve ürettikleri politikalar yok olmuştur ve olacaktır. Eşitlik, özgürlük ve dayanışma içinde toplumsal hayatta hak ettikleri konuma gelme mücadelesinin simgesi olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak da yarar vardır ki sadece toplumun yarısını oluşturdukları için değil, aynı zamanda hem birey olarak yaşamın her alanında her şeyden daha fazla rol sahibi olabilmeleri için kadınlarımızın her türlü sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarına yönelik politikalar üretilmesi, bu politikalar üretilirken de kadınlarımıza bugün sağlanandan daha fazla katılım sağlanmaları için daha büyük adımlar atılması kaçınılmazdır."

Muhabir: Ahmet Pesen / Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Sedat Pekel Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title