Haberler

Ban, Beyrut'taki Saldırıyı Şiddetle Kınadı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Beyrut'ta Düzenlenen ve Lübnan Ordusunun En Üst Kademesindeki İsimlerinden General François El Hac'ın Öldüğü Saldırıyı Şiddetle Kınadı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Beyrut'ta düzenlenen ve Lübnan ordusunun en üst kademesindeki isimlerinden general François El Hac'ın öldüğü saldırıyı şiddetle kınadı.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Lübnan'da yeni bir terör saldırısı düzenlenmesinden son derece üzgün olduğu ve Lübnan'ın egemenliğinin simgesi olan Lübnan ordusuna yönelik bu şiddet ve terör eylemini şiddetle kınadığı belirtildi.

Lübnan'ın egemenliğini zayıflatma amacı taşıyan bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ban, saldırıyı düzenleyenlerin adalete teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Ban, açıklamasında ,Lübnan halkını sağduyuya davet ederken, Lübnan'ın siyasi liderlerinden de kendi aralarındaki anlaşmazlıkları biran önce çözüp ülkenin devlet başkanını anayasal kurallar çerçevesinde seçmeye çağırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title