Haberler

Balıkesir: Hükümetten DSİ Sondaj İşçilerine Müjde

Haklarında Kapatılıp Başka Bölgelere Bağlanmaları Kararlaştırılan ve Bu Sebeple Tayinleri Çıkan Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüklerindeki Sondaj İşçilerine Hükümetten Müjdeli Haber Geldi.

Haklarında kapatılıp başka bölgelere bağlanmaları kararlaştırılan ve bu sebeple tayinleri çıkan Devlet Su İşleri (DSİ) bölge müdürlüklerindeki sondaj işçilerine hükümetten müjdeli haber geldi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı İsmail Özgün, DSİ Genel Müdürlüğü'nün bu kararından dün itibariyle vazgeçtiğini, yarından itibaren ilgili sondaj şubelerinin işlevine devam edeceğini, dolayısıyla işçilerin mağduriyetlerinin ortadan kalkmış olduğunu açıkladı. Milletvekili Özgün, kararın alınmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yaptığı görüşmenin etkili olduğunu belirterek, Bakan Güler'e teşekkür etti. Hafta sonu geldiği Balıkesir'de, DSİ Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararla 41 sondaj işçisinin Eşkişehir'e tayin edilmesi konusunda Tes-İş Sendikası'nın kendisine bu tayinden vazgeçilmesiyle ilgili isteklerini dinleyen İsmail Özgün, Ankara'da Bakan Güler ile görüştü. DSİ ile ilgili konuyu anlatan Özgün, çözüm için söz aldı. Bu görüşmenin ardından Bakan Hilmi Güler, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında DSİ sondaj işçilerinin tayinlerinin durdurulduğunu açıkladı. DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu da, daha önce kapatılması kararlaştırılan 8 bölgedeki sondaj şubelerinin aynı işlevine devam edeceğini, işçilerin tayinlerinin de kaldırıldığını bildirdi.

ANAVATAN'DAN DESTEK

Öte yandan, beraberinde il yönetimi olduğu halde Tes-İş Sendikası Balıkesir Şubesi'ni ziyaret eden Anavatan Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Cenk Tunçsiper, DSİ 25. Bölge Müdürlüğü 18. Sondaj Şube Şefliği'nin kapatılması kararı sonrasında destek ziyaretinde bulunduklarını, hükümetin aldığı kararı da memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yanlıştan dönüldüğünü söyledi. Cenk Tunçsiper, "Balıkesir'in sahibi yok, 25 kişilik Bakanlar Kurulu'na bir Balıkesirli oturtamıyoruz. Anavatan Partisi olarak sonuna kadar arkanızdayız. Balıkesir'deki sivil toplum örgütleri bu konuya fazla ilgi göstermedi. Kimse birleşip de sonuç alıcı girişimler yapmıyor. Böyle konularda bir platform kurulmalı, biz de bu platformda yer alabilir, tüm partilerle beraber hareket edebiliriz. Mücadele etmeden hiçbir şey olmuyor" dedi.

Anavatan'a desteği için teşekkür eden Tes-İş Şube Başkanı Feridun Yükselir, "15 iktidar, yüzün üzerinde milletvekili gördüm. Ortak görüşümüzün öncelikle ülke sonra da Balıkesir olduğunu düşünürsek, burada hepimize görev düştüğü halde birbirimize yardımcı olmuyoruz. Balıkesir'deki temel sorun yatırımsızlıktır. Yatırım olsa işsizlik de azalır. AB'de işsizlik oranı yüzde 8 ila 10 arasında açıklanıyor. Türkiye'de iktidar yüzde 11 olarak açıklıyor. Bizim tespitlerimizse yüzde 20 civarında. Balıkesir-Manisa arası 140 km, Manisa'da işsizlik oranı yüzde 2 iken Balıkesir'de yüzde 16'dır. Bu oran Hakkari ile aynı. Çevremizdeki iller sürekli teşvik alırken, niye Balıkesir olarak teşvik alamıyoruz?" diyerek düşüncelerini ifade etti.

Bu arada, CHP Balıkesir Milletvekili Orhan Sür de bugün yapılan TBMM toplantısında gündem dışı söz alarak DSİ sondaj şubelerinin kapatılma kararını sert şekilde eleştirdi. Orhan Sür'ün konuşmasına cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, DSİ Genel Müdürü'nün bu konudaki kararın iptal edilip, eski şekliyle çalışılmasına devam edileceğini bildiren bir faks yazısını kendilerine ilettiğini, dolayısıyla söz konusu mağduriyetlerin de ortadan kalkmış olduğunu açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title