Haberler

Bakiler: Öztürkçe'den Uzak Durun

Güncelleme:

Yavuz Bülent Bakiler, "Sakın arılaşma adına Öztürkçe yoluna sapmayın" dedi.

Okur-Yazar Buluşması kapsamında Bağcılar'da Kültür Merkezi'nde konuşan Yazar ve Şair Yavuz Bülent Bakiler, "Sakın arılaşma adına Öztürkçe yoluna sapmayın" dedi.

Bağcılar Zeynep Bedia Kılıçlıoğlu İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen okur-yazar buluşmasına katılan Yazar-Şair Yavuz Bülent Bakiler, öğrencilere kendi hayatından kesitler anlattı. Dil konusundaki çalışmaları ile de bilinen Bakiler, öğrencilere dillerini geliştirmeleri için çok okumaları tavsiyesinde bulundu. Konuşmasının ilk bölümünde kendi düşüncelerini aktaran yazar, ikinci bölümde ise öğrencilerin sorularını cevapladı.

DİLİMİZİ İYİ BİLMİYORUZ

Öğrencilik yıllarında konuşmaktan korkan bir genç olduğunu anlatan Bakiler, Namık Kemal'in "Bir İnsanın Zekâsı bildiği kelime sayısı ile eş orantılıdır" sözünü okuyunca eksiğini fark ettiğini ve okuyarak toplum önünde rahat konuşma yeteneği kazandığını ifade etti.

"Avrupa'da okullarda verilen eğitimler de 71 bin kelime kullanılıyor, bizde ise 6-7 bin kelime ile yetiniliyor" diyen Bakiler, "Bu kadar az sayıda kelime bilgisi ile başarılı olabilmemiz çok zor. Başarı dilimizi zenginleştirmemize bağlıdır. Eğer pek çok alanda başarılı bir ülke olmak istiyorsak dilimizi çok zengin bir dünya haline getirmemiz gerekiyor" dedi.

ÖZTÜRKÇE'DEN UZAK DURUN

Dilimizde yer alan her kelimenin kökenine bakılmasızın Türkçe kabul edilmesi gerektiğini belirterek Yavuz Bülent Bakiler, dilde arılaşma adına devreye sokulan Öztürkçe'nin dilimizi yoksullaştırdığına dikkat çekerek "sakın arılaşma adına Öztürkçe yoluna sapmayın" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da okur-yazar buluşmaları kapsamında Bağcılar'daki gençlerin ünlü yazarlar bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti. Çağırıcı, "Yavuz Bülent Bakiler'i ilçemizde misafir etmekten memnunuz" dedi.

Etkinlik yazarın kitaplarını imzalaması ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lokman Çağırıcı Yavuz Bülent Bağcılar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title