Haberler

Bakanlar Kurulu Kyoto Anlaşmasını Benimsedi

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kyoto Protokolünü imzalamayı hükümet olarak benimsediklerini açıkladı.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Kurul'da Kyoto Protokolünün de ele alındığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kyoto Protokolünü imzalamayı hükümet olarak benimsediklerini açıkladı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Kurul'da Kyoto Protokolünün de ele alındığını söyledi. Çiçek, protokolün 1997 yılında imzalandığını, 2005 yılında ise yürürlüğe girdiğini belirtti. Protokole bugüne kadar 176 ülke bu protokole taraf olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Bu protokolün ilk 5 yıllık uygulaması bitmek üzeredir, dolayısıyla bundan sonrası için de hazırlıklar başlamıştır. Türkiye, bu protokolü kendine has nedenlerle başlangıçta imzalamamıştır. Ancak imzalanmamış olması, bu görüşmelerin de belli ölçüde dışında kalmasını mümkün kılmaktadır. Yeni dönemle ilgili hazırlıklar başladığında Türkiye'nin çekinceleri olacaksa ya da kendine has şartları bu sözleşmede gündeme getirecekse bunu benimseyip, bu sürece daha aktif katılması gerekecektir. Onun için de bu protokolün onaylanması hükümetimizce benimsenmiştir. Kısa sürede TBMM'ye de gönderip, burada da onaylanması icap edecektir."

-KYOTO'NUN ANMALI VAR MI?-

Cemil Çiçek, bir gazetecinin Türkiye'nin uzun süre Kyoto Protokolünü yıllardır imzalamadığını dile getirerek, "Atılan imzanın şu saatten sonra anlamı nedir?" sorusu üzerine de bundan sonra da büyük anlamı olduğunu ifade etti. Çiçek, "Türkiye'nin geçmişte bazı gerekçeleri olabilir artık onlar geride kalmıştır. Bundan sonraki, 2012 yılındaki dönemle ilgili daha aktif bir şekilde katılabilmesi için bunun benimsemesi gerekiyor. Bu, bundan sonrası için daha önem arz ediyor" dedi. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title