Haberler

Bakan Tüfenkci, Yeni Dönem Hedefini Açıkladı (2)

'GÖÇMENLERİ SADECE KAMPLARDA DEĞİL, SOKAKLARDA DA MİSAFİR EDİYORUZ'Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı'nın (ICPEN) Sonbahar Konferası'ndaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'GÖÇMENLERİ SADECE KAMPLARDA DEĞİL, SOKAKLARDA DA MİSAFİR EDİYORUZ'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı'nın (ICPEN) Sonbahar Konferası'ndaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin mültecilere karşı insan odaklı yaklaşımı olduğunu söyledi. Konferansta, Avrupa ülkelerinin göçmenlere uyguladığı politikalara karşı Türkiye'nin uyguladığı politikaların farklılıklarını anlatacaklarını belirten Tüfenkci, "Ülkemizde sadece kamplarda göçmenleri misafir etmiyoruz. Sokaklarda da misafir ediyoruz. Onların tüketici olarak görülmesi lazım. Kamuoyu otoriteleri tarafından belirlenen paketleri önlerine koymuyoruz. Onlara kart veriyoruz ve o kartlarla alışveriş yapabiliyorlar. Bunları uluslararası paydaşlarla paylaşacağız" diye konuştu. Türk gümrüklerindeki uygulamalara ilişkin bilgiler de veren Tüfenkci, kaçakçıların her gün farklı bir yöntem geliştirdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bizler de gümrük idareleri olarak sınır kapılarında yeni teknoloji imkanlarından yararlanarak, kaçakçılığı önlemeye çalışıyoruz. Özellikle personelin eğitimi ile yeni kaçakçılık yöntemlerine karşı da daha tedbirli hale getiriyoruz. Yine detektör köpeklerle sadece mühimmat değil; çay, tütün, uyuşturucu konusunda detektör köpeklerinden istifade ediyoruz. Arkadaşlarımız, yeni teknolojileri de takip ediyor. Bunların Türk gümrüklerinde uygulanmasına yönelik çalışmaları var."

İKİNCİ EL OTOMOBİL DÜZENLEMESİ

İkinci el otomobille ilgili düzenlemenin Başbakanlık'ta olduğunu belirten Tüfenkci, "Sanırım çok yakın zamanda hayata geçer. Ufak bir iki tereddüt vardı, onları da düzelttik. Şimdi yayımlanmasını bekliyoruz. Bunun için de ikinci eldeki komisyonlardan tutun da satılacak mekanların niteliklerine kadar ikinci eldeki garanti süreleri, bu işi yapacak kişilerin mesleki niteliklerinin belirlenmesine kadar geniş bir çerçevede ikinci el otomotiv ticaretini düzenleyen bir yapı var" diye konuştu.

İKİNCİ EL KONUT DÜZENLEMESİ

İkinci el konut satışıyla ilgili düzenleme çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Tüfenkci, "İlgili sektörlerle emlakçı odalarıyla müteahhit gruplarıyla çalışmaları paylaşıyoruz. Onlardan gelen görüşleri de dikkate alarak, ikinci el otomotiv yönetmenliği yayımlandığında Başbakanlık'a ikinci el konut yönetmenliğini de göndereceğiz" dedi.

'VÜCUTLARINA ET SARARAK, SINIR KAPILARINDAN GEÇMEYE ÇALIŞTILAR'

Ucuz et satışının ardından kaçak etin arttığına yönelik ellerinde veri olmadığını dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Geçmişte et kaçakçılığı ile ilgili birçok yakalamalarımız mevcut. Bunlar, çeşitli vasıtalarla hatta kendi vücutlarına etleri sararak, sınır kapılarından geçirmeye çalıştılar. Şu an et fiyatları düştüğü için herhalde et kaçakçılığı azalır, diye düşünüyorum."

'VERİ PAYLAŞIMI' AÇIKLAMASI

X-Ray verilerinin paylaşımı konusunda da bilgi veren Bakan Tüfenkci, "Gürcistan ile veri dolaşımı konusunda çalışmalarımız çok önceden bitti. Veri değişimi yapıyoruz. İran ile ilgili veri değişimi yapalım, diye görüşmelerimiz devam ediyor. Kısıtlı veri değişimlerini yapıyoruz. Amacımız, orada da tam teşekküllü bir veri değişimini sağlayabilmek. Bulgaristan ile test aşamasındayız. Yunanistan ile veri değişimi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Bülent Tüfenkci Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title