Haberler

Bakan Günay Resim Sergisi Ödül Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türk resmi, sanıyorum ki; dünya piyasasına ilk defa bu kadar büyük bir başarıyla çıkabiliyor; bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türk resmi, sanıyorum ki; dünya piyasasına ilk defa bu kadar büyük bir başarıyla çıkabiliyor; bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Bakan Günay,

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "35. DYO Resim Yarışması" ödül törenine katıldı. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'nın ev sahipliğini yaptığı ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye'nin resim alanında son yıllarda çok büyük bir ivme kazandığını ifade etti. 58 eserin sergilendiği törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Günay, "Gerçekten Türk resmi, sanıyorum ki; dünya piyasasına ilk defa bu kadar büyük bir başarıyla çıkabiliyor. Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Kuruluşların bu konudaki gayretleri, sanat alanındaki gayretleri, bizi sanat alanındaki gelişmemizi özendiriyor. Ülkem adına milletim adına bu konuya destek verenlere minnetlerimi sunuyorum. Bu akşam törene katılan tüm arkadaşları kutluyorum; resimleri sergilenen veya sergilenmeyen, dereceye katılan arkadaşların sevincini paylaşıyorum" diye konuştu. 58 eserin yer aldığı sergide dereceye giren sanatçılara ödüllerini veren Günay, beraberindekilerle sergiyi gezerek bilgi aldı. Sergideki davetlilerle sohbet eden Bakan Günay, daha sonra Haliç Kongre Merkezi'nden ayrıldı.

Bu yıl 35. Düzenlenen DYO Resim Yarışması'na Almanya, İsveç, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'den toplam 944 sanatçı başvurdu. Yarışmada "Pentür" dalında "Tanık" adlı eseriyle M. Yoldan Aktürk, "Arakhne'nin Günlüğü" adlı eseriyle Bülent Ufuk Çamlıbel, "Aynadaki İz" adlı eserle Gül Diri, "İsimsiz" adlı resmiyle Ayşegül Doğan ödül aldı. Özgün Baskı dalında ise Cansu Kuzu "Format" adlı eseriyle, Hasan Kıran "Çatalhöyükte Yaşam I" adlı eseriyle, Ali Açıkalın ise "İsimsiz" adlı eseriyle ödüle layık görüldü. Pentür dalındaki 4 esere 12'şer bin Türk Lirası, özgün baskı dalındaki 3 esere ise 5'er bin TL başarı ödülü verildi.

Sergi, 16 Aralık'a kadar ziyaretçilere açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Günay Yaşar Holding Türkiye Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title