Haberler

Bakan Eroğlu ve Milletvekillerinden Afyonkarahisar'a Üç Müjde

Afyonkarahisar'a AK Parti'li milletvekilleri tarafından Ramazan Bayramı'nda verilen üç müjdenin toplam maliyeti 5 milyon 800 bin lira.

Afyonkarahisar'a AK Parti'li milletvekilleri tarafından Ramazan Bayramı'nda verilen üç müjdenin toplam maliyeti 5 milyon 800 bin lira. Bu bayramda müjdesi verilen Afyonkarahisar Tıbbi Atıklar Bitkiler Merkezi'nde 500'den fazla bitki türü yetiştirilecek. Türkiye'de bir ilk ve emsalsiz olan proje ile tıp ve kozmetik sektörünün birçok ihtiyacı karşılanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri tarafından gelenek haline getirilen dini ve milli bayramlarda müjde verme töreni AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu ve Milletvekilleri Sait Açba ile Halil Ürün; Merkez Çıkrık Göleti ve Sulaması, Afyonkarahisar Tıbbi Bitkiler Merkezi ile Çay Eber Regülatörü ve Sulaması'nın müjdesini verdi. 76. müjdenin verildiği 2012 Ramazan Bayramı'nda bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, bu seferki gelişlerinin muhteşem olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Sadece bugün değil inşallah zaferin 90. yılına kadar biz buradayız. Bir rekora imza atıyoruz. İlk defa 25 tesis ile 90. yılda 90 milyonluk yatırımla geldik. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz. Her gün art arda temel atacağız. 5 güne bütün ilçeleri sığdırmak mümkün olmadı kurban bayramında ayrı bir heybe ile geleceğiz. Gitmediğimiz ilçeler var. Afyonkarahisar'da farkında değilsiniz çocuklardaki salgın hastalık azaldı. Bu Akarçay lağım çukuru gibiydi. Hastanelerdeki bütün tıbbi atıklar sağa sola atılırdı. 'Poşet toplamaktan tarla ekemiyoruz' derlerdi. Türkiye'de belediyecilikte bir liderlik gösterisi ile Afyonkarahisar ve civarı 66 belde, ilçe ve köy için katı atık bertaraf tesisi kuruldu. Katı atıktan elektrik üretir hale geldi. Çöp gazından Afyonkarahisar elektrik üretiyor. Niye hastalıklar azaldı, çünkü bu civardaki bütün atık suları topladık. Dünyadaki en ileri atıksu biyolojik

arıtma tesisi ile arıtılıp öyle insanlara veriliyor. Salgın hastalık azalacak, muhteşem bir Afyonkarahisar'ı şimdiki ve gelecek nesillere sunmanın heyecanını yaşıyoruz."

"KURBAN BAYRAMI'NA HEYBELERİMİZ DOLU GELECEĞİZ"

AK Parti olarak Afyonkarahisar için her dini bayram ve milli bayramda müjde verdiklerini anımsatan Bakan Eroğlu, "Keşke milletvekili sayımız 5 olsaydı da 5 müjde verseydik. Diğer muhalefet milletvekillerinin Afyonkarahisar'a değil bir çivi çakması, genel başkanlarının dahi gücü yok. Bunu yaparsak biz yaparız yaparsa AK Parti yapar, biz yaparız. Çünkü bizde şevk var heyecan var. Biz bunun için çalışıyoruz. Bu ramazan bayramında 3 müjdeyi vereceğiz Zafer bayramında da 3 müjde daha vereceğiz. Müjdelerimiz 76'ya ulaştı. Geçen bayramdakilerin yapımı devam ediyor. Bunları da tamamlayacağız, bizim sözümüz senettir. AK Parti sözünün eri bir partidir. Çok daha iyi müjdelerimiz var, kurban bayramına hazırlık yapıyoruz. 2 ay 9 gün sonra çok daha güzel müjdelerimiz olacak. Afyonkarahisar'da daha önce sadece 5 günde 90 milyon TL'lik yatırımın temelini atıp açılış, tarih ve saatinin verildiğini duydunuz mu? Allah'a şükürler olsun. Biz temel attığımız zaman bütün tesislere bakın, gününde bitirdik. Hangisinin sözünü verdiysek bunu yaptık. Bizi izlemeye devam edin. AK Parti büyük düşünüyor, her şey Türkiye için her şey Afyonkarahisar için, hedef 2023 Türkiye hazır Afyonkarahisar hazır" diye konuştu.

ÜÇ YENİ MÜJDE ÜÇ MİLLETVEKİLİNDEN GELDİ

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Afyonkarahisar'a yapılacak olan yatırımın ilk müjdesini Milletvekili Ürün verdi. Ürün, Afyonkarahisar'ın merkezine bağlı Çıkrık beldesinde Çıkrık Göleti ve Sulaması'nın temeli atılacağını bildirdi. Ürün, "Bu proje ile merkez Çıkrık beldesine ait 300 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. 31 Ocak 2012 tarihinde ihalesi yapılan ve nisan ayında çalışmalarına başlanan proje 2 milyon 800 bin TL'ye mal olacak. Kasım 2013'te bitirilmesi planlanan çalışma ile sulama sahasından yıllık 350 bin TL gelir artışı sağlanacak" dedi.

İkinci müjdeyi de Milletvekili Açba verdi. Tıbbi Bitkiler Merkezi'nin müjdesini açıklayan Açba, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin ilk ve emsalsiz projelerinden bir tanesi olan Afyonkarahisar Tıbbi Bitkiler Merkezi, Zafer Ormanı'nda kurulacak. 5 Haziran 2012 tarihinde ihalesi yapılan merkezin çalışmalarına 10 Temmuz 2012'de başlandı. 30 bin metrekare alan sahip olan tesis yaklaşık 2 milyon TL'ye mal edilecek. 500'den fazla bitki türünün yetiştirileceği merkezde tıp ve kozmetik sektörünün birçok ihtiyacı karşılanacak. Halkımıza yepyeni bir iş sahası açılacak."

Üçüncü müjde olan Çay Eber Regülatörü ve Sulaması'nı ise Bakan Veysel Eroğlu açıkladı. Eroğlu, "Bu proje ile Çay'ın Eber beldesine ait bin 312 dekar tarım arazisi suya kavuşturulacak. 31 Ocak 2012 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen tesisin yapım çalışmalarına nisan ayında başlandı. Kasım 2013 tarihinde bitirilmesi planlanan projenin toplam maliyeti 1 milyon liradır. Projenin hizmete açılması ile birlikte yıllık 1 milyon 800 bin gelir artışı sağlanacak" şeklinde konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Veysel Eroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title