Haberler

Bakan Eker: Türkiye Büyüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu. Burada bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye'nin hızla büyüdüğünü belirterek, "Dünyadaki krizle ilgili gelişmelere rağmen 2011 yılını büyümede ilk 9 ay rakamları açıklandı. Türkiye rekor bir düzeyde büyümeyle ilk 9 ayı gerçekleştirdi. Tarım sektöründe de yüzde 5.3 oranında bir büyüme kaydedildi. Genel ekonomide ise yüzde 9'lar düzeyinde. Rekor bir düzeyde. Türkiye hergün biraz daha gelişen kalkınan sorunlarıı çözen bir ülke. Şimdide önünde 2012 yılında Türkiyenin demokratikleşmesi ve sivilleşmesi için önemli bir adım olduğunu düşündüğümüz bir sivil anayasa çalışmaları var. Onları da biz hükümet olarak gerçekleştireçeğiz" dedi.

Bir gazetecinin tarım alanları üzerine santraller kurulması yönündeki sorusunu da yanıtlayan Bakan Mehdi Eker, "Tarım arazilerde öncelikle tarım yapılması lazım. Fakat bütün bu kararlar verilirken ülkeyle ilgili ülkenin ekonomik çıkarları, menfaatleriyle ilgili ayrıntılı çalışmalar analizler yapılıyor. Milletin daha çok neye ihtiyacı varsa hangi alanda hangi tür yatırım daha yararlıysa millet için onun ışığında karar verilir. Tüm aldığımız kararlar, santral olsun başka işler olsun hep bu çerçevede değerlendirilir. Bazen tabi bu tür yatırımlara elbette karşı çıkanlar oluyor. Lehinde aleyhinde konuşanlar oluyor. Biz her türlü görüşe saygı duyuyoruz. Ancak sonuç itibariyle millet adına karar verileceği zaman milletin menfaatinin nerede olduğu kısa, orta, uzun vadede bunun bir muhasebesi hesabı yapılır. ve karar ona göre verilir" diye konuştu.

Daha sonra partililerle basına kapalı bir görüşme yapan Bakan Eker, THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title