Haberler

Bakan Bayraktar Çankırı'da

Güncelleme:

''Vatandaşlar belediyeleri sıkıştırıyor. Bu, dalga dalga anadolu'ya yayılacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki, köylerimize yatırım yapmak, dönüşleri sağlamak için gerekli teşviklerimizi, yatırımlarımızı yapıyoruz" dedi.

Çankırı Valiliğini ziyaret eden Bakan Bayraktar, Çankırı ile Ankara arasındaki duble yol istenen kaliteye ulaştığında iki kenti çok daha yakın hale getireceklerini söyledi. Bakanlık olarak belediyelere yardım ettiklerini ama yeterli olmadığını belirten Bakan Bayraktar, "Çankırı'nın gelişmesi, kalkınması, yatırımların artması için biraz daha gayret sarf edeceğiz" ifadesini kullandı.

Bakan Bayraktar, kentin dörtte üçünün Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olması nedeniyle birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu anımsatarak, Çankırı'da kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini anlattı.

-"Muhalefet bu işi çok speküle ediyor"-

Gazetecilerin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Bayraktar, bu konuda vatandaşların talebini artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde vatandaşlara kira yardımı yaptıklarını ve alacakları kredinin faizinin yüzde 4'ünü karşıladıklarını vurgulayarak, bütün kentsel tasarımlarda alabildiğine kolaylık sağladıklarını dile getirdi.

"Vatandaş, kentsel dönüşümü istemiyor" şeklindeki söylemlere dikkati çeken Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Biz de onun için bu işi vatandaşın talebini artırarak yapmak istiyoruz. Vatandaş nasıl kendine bakıyorsa, evi de öyle. Bu kanun insanların hayatını korumaya, hayat hakkını idame ettirmeye, canını koruma ve kollamaya yöneliktir. Vatandaşlarımıza her türlü yardıma amadeyiz. Valililiklerimiz, belediyelerimiz ve biz yardıma amadeyiz. Vatandaşımız gelsin, desin ki 'Ben evimi yenilemek istiyorum.' Versin müteahhide, ona her türlü yardımı yaparız. Eğer müteahhide veremiyorsa, belediyeye gidecek. Belediye organize edecek, yıkacak, yapacak ve kendisine yeni ev verecek. Bu şekilde bu işi götürmek istiyoruz. Muhalefet bu işi çok speküle ediyor.

Vatandaşlardan gelen taleplerin sayısı sadece İstanbul'da 800 ile bin arasında. Vatandaşlar belediyeleri sıkıştırıyor. Bu, dalga dalga Anadolu'ya yayılacak. Kentsel dönüşüm için elimizi taşın altına koyduk. Her türlü desteğe hazırız. Her türlü riski aldık."

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Bakan Bayraktar'a vazo hediye etti.

Bakan Bayraktar, ziyaretin ardından Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personeliyle basına kapalı toplantı yaptı.

-BAKAN BAYRAKTAR, ÇANKIRI BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDEKİ, KÖYLERİMİZE YATIRIM YAPMAK, DÖNÜŞLERİ SAĞLAMAK İÇİN GEREKLİ TEŞVİKLERİMİZİ, YATIRIMLARIMIZI YAPIYORUZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İnşallah ülkemizi teşkilatlarımızla birlikte, omuz omuza, gönül gönüle dünya devletleri arasında, dünya milletleri arasında en ileri noktaya çıkaracağız" dedi.

Bayraktar, Valilik ziyaretinin ardından Çankırı Belediyesini ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı.

Ziyarette Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bayraktar'a çini işlemeli tablo ve Osmanlı sehpası hediye etti.

Bakan Bayraktar, belediye çıkışında gazetecilerin çözüm süreci kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde boşaltılan köylerine dönecek olan vatandaşların nasıl iskan edileceği yönündeki sorusu üzerine, yaşanan sürecin Türkiye'nin bütünleşme süreci olduğunu vurguladı.

Köylerde insanların üretim yapmasını, barış, kardeşliğin artmasını, kırgınlıkların da ortadan kalkmasını istediklerini belirten Bayraktar, "Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Köylerimize yatırım yapmak, dönüşleri sağlamak için gerekli teşviklerimizi, yatırımlarımızı yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak mesken kanadı bize ait. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Ne gerekiyorsa bunların hepsini beraber yapacağız" diye konuştu,

-BAKAN BAYRAKTAR AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti'nin teşkilat eksenli ve ağırlıklı bir parti olduğunu söyledi.

AK Parti'nin ne Türkiye'deki ne de dünyadaki gibi sıradan bir parti ve siyasi bir teşekkül olmadığını savunan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Olabildiğince milletin özünden, milletin gözeneklerinden, milletin duygu ve düşüncelerinden oluşmuş bir partidir. 2001 yılında bizzat milletimiz tarafından, milletimizin talepleri doğrultusunda kurulan partimiz, 10 yılı aşkın bir süredir iktidardadır. Giderek oylarını da artırmaktadır. Bu 10 yılı aşkın süre içerisinde 7 kez sandık milletimizin önüne gelmiş, 7 defa da milletimizin teveccühü partimizden yana olmuştur. Bu artarak da devam etmiştir. Bu, milletin öngörüsüdür aynı zamanda da bizim il teşkilatlarına ne kadar ağırlık verdiğimizin bir göstergesidir. İl teşkilatlarımızın sesine kulak veririz, en iyi şekilde dinleriz. İnşallah ülkemizi teşkilatlarımızla birlikte, omuz omuza, gönül gönüle dünya devletleri arasında, dünya milletleri arasında en ileri noktaya çıkaracağız. Yorulmak diye bir konumuz yok. Her gün daha tazeyiz, daha güçlüyüz, daha heyecanlıyız, daha titiziz. Çalışkanlığımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz."

-"İstikrar artarak devam edecek"

Bayraktar, 10 ay sonra mahalli idare seçimlerinin olacağını vurgulayarak, bu seçimlerde çok daha büyük bir başarı elde edeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin, dünyada çok iyi bir yer tuttuğunu belirten Bayraktar, "Kendi içimize baktığımız zaman eksiklerimiz, gediklerimiz vardır. Yapmak isteyip de yapamadıklarımız vardır ama Türkiye'nin dünyaya verdiği fotoğraf, Türkiye'nin dünya tarafından izlenmesi, dünya milletleri tarafından izlenmesi, gıptayladır. Hakikaten, Türkiye'nin dünyaya verdiği fotoğraf, müthiş bir fotoğraftır. Türkiye'nin gelişmesi, kalkınmasıdır, istikrarıdır. Bu istikrar artarak devam edecek ve artarak devam ediyor" dedi.

Bayraktar, ilk hedeflerinin Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümünde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Kişi başına gelirini 25 bin dolara, ihracatını 500 milyar dolara, toplam gayri safi milli hasılasını 2 trilyon dolara çıkartmış ve artık dünyada önemli bir aktör olmuş, dünyada kararlar verilirken, sözüne itibar edilen, kararına itimat edilen bir konuma gelmiş bir Türkiye istiyoruz.

Sadece 1,5 milyar Müslüman dünyası değil, dünyadaki mazlum devletler, mazlum toplumlarda Türkiye'yi gıptayla, dikkatle ve büyük bir beklentiyle izlemektedir. Bu bakımdan Türkiye daha çok çalışmak durumdadır. Türkiye daha çok gelişmek durumundadır. Partimiz ve partililerimiz de daha fazla çalışmak durumundadır. Bu bizim Allah rızasını gözetmemizdir. Bu bizim milletin duasına talip olmamızdır. Bunu artırarak devam ettireceğiz."

Bayraktar, parti ziyaretinde belediye başkanlarının sorunlarını da dinledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ak Parti Türkiye Çankırı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title