Haberler

Bakan Avcı Seçimleri Değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir il binasında seçimleri değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir il binasında seçimleri değerlendirdi.

İl binasında yapılan değerlendirme toplantısına, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Eskişehir milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Harun Karacan, Prof. Dr. Emine Nur Günay ve seçilemeyen adaylar Yetkin Tetik, Ali Demirel, Yılmaz Altın katıldı. Seçimlerin vatana, millete ve özellikle Eskişehir'e hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Nabi Avcı, "Allah yolumuzu açık etsin. Seçimlerden önce sürekli vurguladığımız bir husus vardı. 7 Haziran seçimlerinden sonra maalesef siyaset kadroları bir hükümet oluşturmakta başarılı olamadılar. Biz de hep dedik ki, artık hükümeti kurma görevi millettedir. Millet sandıkta bu hükümeti kuracaktır dedik. Çok şükür, milletimiz büyük bir ferasetle, basiretle bu hükümeti tam da istediğimiz gibi; içeriye dışarıya güven verecek, sağlam, dirayetli, öngörülebilir, önünü gören hükümeti sandıkta kurdu. Bunun için milletimize çok teşekkür ediyoruz. Eskişehir halkına da çok teşekkür ediyoruz. 1 Kasım seçimlerinde Eskişehir, Türkiye'deki büyük şenliğe ortak oldu. Önce sandığa giden bütün seçmene, sonra da AK Parti'ye teveccüh eden bütün kardeşlerimize, hemşehrilerimize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞU ANDA BİZ BÜTÜN İLÇELERDE BİRİNCİYİZ"

Eskişehir'deki sonuçları değerlendiren Bakan Avcı, AK Parti'nin tüm ilçelerde birinci olduğunu söyleyerek, 1 Kasım seçimlerinin dosta ve düşmanlara karşı çok güzel bir mesaj olduğunu belirtti. Bakan Avcı, "Bakın şu anda biz bütün ilçelerde birinciyiz. Bütün ilçelerde birinciyiz diyorum çünkü, Han ve Odunpazarı hariç diyebilirsiniz. Bakın Han'da 17 oy var aramızda. Yani Han'da 17 oyla birinciliği kaçırmışız. Odunpazarı'nda da 247 veya 250 zannediyorum. Dolayısıyla bunlar aslında Türkiye genelinde AK Parti'nin özellikle kendine benzer iller arasındaki yükseliş hızını göstermesi bakımından da çok manidardır. Biraz önce Harun Bey kardeşim bana bir çizelge verdi. Bakın oradan size kısa bir özet vereyim, bu çok anlamlı bir gösterge. Şimdi Eskişehir'i ve Eskişehir'de alınan sonuçları, Türkiye genelindeki AK Parti'nin geleneksel olarak çok yüksek oy aldığı illerle de karşılaştırdığınız zaman; Eskişehir'in yüzde 43'ünün anlamı yeterince ortaya çıkmayabilir. Türkiye geneli içinde gerçekten bu seçim milletin feraseti konusunda, dosta düşmana çok güzel bir mesaj verdi" şeklinde konuştu.

"MİLLET BUNLARA HAK ETTİKLERİ CEVABI VERDİ"

Seçim öncesinde yurt dışında yapılan haberlere de vurgu yapan Bakan Avcı, "Özellikle yurt dışında ve çok sistematik bir biçimde yabancı basında Türkiye'de olup bitenler hakkında, bir dezenformasyon kampanyası son bir kaç ayda çok artmıştı. Türkiye ile ilgili aslı astarı olmayan yanlış ve kasıtlı haberler çok ciddi anlamda çoğalmıştı ve bunlar özellikle 1 Kasım seçimlerini manipüle etmeye yönelik bir projenin uygulamalarıydı. Millet 1 Kasım'da en çok da bunlara hak ettikleri cevabı vermiş oldu. Yurt dışından Türkiye seçimlerini manipüle etmeye kalkan, Türkiye'yi olmadığı bir yerde göstermeye çalışan tüm o mihraklara gereken cevap, çok anlamlı bir biçimde ve tüm Türkiye genelinde verdi. Bu cevabın kor halinde Türkiye'nin her yerinden yükselmiş olması ayrıca çok değerli. Onun için ben konuşmamın başında Eskişehir'i Türkiye'nin şenliğine iştirak etmesine duyduğum memnuniyeti dile getirirken tam da bunu kastediyordum. Çok şükür bir bütün halinde, bütün Türkiye bu seçimde bir kere daha ayağa kalktı ve biz buradayız dedi. Hepimiz bundan gereken dersi, gereken sonuçları soğukkanlılıkla çıkartmalıyız" ifadelerini kullandı.

"ESKİŞEHİR'İN ÇÖZÜLMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK"

Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini aktaran Bakan Avcı, birlik ve beraberlik açıklaması yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye inşallah yeni bir döneme giriyor, yeni bir istikrar dönemine giriyor. Bu dönemde birlik içinde, beraberlik içinde, tabi ki siyasi rekabetlere uyup, partiler arasında siyasi düşmanlık olmaz, Eskişehir'de biz bunun güzel örneğini hep veregeldik. Eskişehir'de siyasete hep bir rekabet alanı olarak baktık. Bulunduğumuz bütün görevlerde, her birimiz siyasete centilmence yapılması ve yürütülmesi gereken bir rekabet ortamı olarak baktık. Bugüne kadar üslubumuzu hep bu düzeyde tuttuk. Asla üslubumuzdan rakiplerimize karşı incitici hele hele hakaret içerici bir ton kullanmamaya özen gösterdik. Zaten bize yakışmazdı. Kimsenin adını vererek, ismini vererek, eleştirmeye bile gerek görmedik. Eskişehir'de çok güzel işler yaptık. Bundan sonra da daha güzellerini birlikte yaparız inşallah. Çok güzel başarılı çalışmalar vardı. Devam edenler, henüz tamamlanmamış olanlar var. Altyapı yatırımlarımız var. Bunların hepsini birer birer çözeceğiz. Eskişehir'in çözülmeyecek hiçbir sorunu yok." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Eskişehir Nabi Avcı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title