Haberler

Bakan Atalay 10. Araştırma Zirvesi'ne Katıldı

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Siyasi Amaçlı Kamuoyu Araştırmalarının Öneminin Arttığını Belirterek, Bu Araştırmalar Üzerinde Hem Kamuoyu Araştırması Yapan Şirketlerin, Hem de Bizzat Kamuoyunun Denetiminin Etkinleştirilmesi Gerektiğini Söyledi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Siyasi amaçlı kamuoyu araştırmalarının öneminin arttığını belirterek, bu araştırmalar üzerinde hem kamuoyu araştırması yapan şirketlerin, hem de bizzat kamuoyunun denetiminin etkinleştirilmesi gerektiğini söyledi.

10. Araştırma Zirvesinin açılışında konuşan Atalay, TBMM'de Türkiye İstatistik Kanunu'nun görüşüldüğü sıralarada siyasi araştırmaların denetimi konusunun sık sık gündeme geldiğini belirterek, "Daha ileri bir denetim gerekiyor. Bu araştırmaların kamuoyu eğilimlerini yönlendirmeye çalıştığını söylüyorlar. Biz bunu kabul etmedik, yani araştırmaların merkezi bir denetim mekanizması ile kontrol edilmesini kimse kabul etmemeli. Sektör kendisini denetleyebilmeli. Sonuçları açıklanan araştırmanın künyesi de açıklansın; araştırmayı yapanlar, yaptıranlar, metodoloji bilinsin. Böylece ortaya çıkan sonuçların güvenilirliği sağlanabilir" diye konuştu. Araştırmacılar Derneği'nin bu tür manipülasyona ve güven zedeleyici durumlara karşı durmasının gerekli olduğuna değinen bakan Atalay, "Güvensizlik araştırma şirketlerine zarar verir" diye konuştu.

Açılış konuşmasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin 30 Haziran 2007'de tamamlanacağını bildiren Beşir Atalay, şu anda Türkiye'de nüfus sayımının yapıldığını, adres ve nüfus bilgilerinin tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. E-devlet uygulamasıyla ilgili hem hükümet programında, hem de acil eylem planında birçok tedbir ve hedefin yer aldığını hatırlatan Atalay, "Bunlardan bir kısmı tamamlandı. Genel e-devleti dün Bakanlar Kurulunda görüştük, o da Nisan ayında başlıyor" diye konuştu.

Ülkenin her noktasında aynı standartta adres kayıt sistemi oluşturulma çalışmalarının 2006 Ağustos ayında başladığını, bu çalışmanın şimdi nüfus kısmı ile devam ettiğini anlatan Atalay, "Çok emek verdiğimiz bir çalışma. Türkiye'de çağdaş bir sistem kuruluyor. Nüfus ile ilgili adeta Türkiye'de sistem baştan sona değişmiş oluyor" dedi.

Konuşmasının ardından araştırma şirketleri bakan Atalay'a bir plaket verdi. Beşir ATalay da meslekte 25'inci yılını dolduranlara ödül verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title