Haberler

Azerbaycan-türkiye Maçının Ardından

A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ HİDDİNK: "ALMANYA, DÜNYA ÇAPINDA BİR TAKIM.

A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ HİDDİNK: "ALMANYA, DÜNYA ÇAPINDA BİR TAKIM. O YENİLGİYİ KABUL EDEBİLİRİM, AMA BU YENİLGİYİ KABULLENMEK ZOR"

"DÖRT GÜN İÇİNDE 2 MAÇ KAYBETMEK KARİYERİMDE AZ YAŞADIĞIM BİR DURUM"

AZERBAYCAN TEKNİK DİREKTÖRÜ BERTİ VOGTS: "BÖYLE OYNARSAK BURADA YENEMEYECECEĞİMİZ TAKIM YOK"

"TÜRK MİLLİ TAKIMI'NIN, HİDDİNK İLE BUNDAN SONRAKİ MAÇLARDA BAŞARILI OLACAKLARINI VE ÇIKIŞA GEÇECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu'nda Azerbaycan'a 1-0 yenildikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kötü bir zaman yaşandığını, tüm oyuncuların ve teknik heyetin büyük hayal kırıklığı içinde olduğunu ifade ederek, "Dört gün içinde iki maç kaybetmek kariyerimde az yaşadığım bir durum. Almanya, dünya çapında bir takım. O yenilgiyi kabul edebilirim, ama bu yenilgiyi kabullenmek zor. Duran toptan gol yedik. Adam paylaşmada hata yaptık. Yediğimiz golde 3 oyuncu topun üstünden atladı. Konsantrasyon eksikliğimiz vardı, hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

Bir gazetecinin, "Puan kaybı, gruptan çıkmayı tehlikeye sokar mı" sorusuna Hiddink, "Bugün oynanacak maçlara bağlı. İnisiyatifin bizde olmasını isterdim, ama bugünkü gibi sonuçlar aldığınızda sıkıntıya giriyorsunuz" yanıtını verdi.

Guus Hiddink, takımda bir değişim düşünüp düşünülmediğinin sorulması üzerine de, "Bizim iki stratejimiz var. Birincisi, toplayabildiğimiz kadar puanlar toplayıp, finallere gitmek. İkincisi ise milli takıma genç ve yetenekli oyuncular kazandırmak. Oyuncuları sokaktan toplamıyorsunuz. Ümit Milli Takım gibi bir kaynağımız var. Burada 21-23 yaşlarında oyuncular var, ancak kendi takımlarında ilk 11'de oynamıyorlar. Bu da bizim için büyük bir dezavantaj. Diğer ülkelerde, bu yaştaki oyuncular takımlarında görev alıyorlar. Genç oyuncular arasından iyi oyuncu seçmekte zorlanmak isterdim, ancak dediğim gibi Ümit Milli Takım'dan ancak bir iki futbolcu kendi kulüplerinde ilk 11'de oynuyor" ifadesini kullandı.

Arda Turan'ın yokluğunun, puan kayıplarıyla ilgisi olup olmadığına ilişkin bir soruya ise Hiddink, şu yanıtı verdi:

"Arda, önemli bir oyuncu. Alternatifinin olmadığını görüyoruz. Kendi takımı için de milli takım için de önemli bir futbolcu. O, burada olmadığı için şikayet etmemek lazım. Her zaman fark yaratan bir oyuncu. Bizimle olmadığı için üzgünüm."

"İstifa etmeyi düşünüyor musunuz" şeklindeki bir soruya ise Hiddink, "Her şeyi zamana bırakmak lazım. Önümüzde elemeler için zaman var" yanıtını verdi.

Hiddink, "Azerbaycan'ı yeneceğinizi söylemiştiniz" hatırlatması üzerine de "Umarım Azerbaycan diğer takımlara da sürpriz yapar" cevabını verdi.

Azerbaycan Teknik Direktörü Berti Vogts ise, güzel oynadıklarını ve güzel bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Güzel bir oyun oynarsak evimizde galip geleceğimizi biliyorduk. Oyuncularımı maç boyunca destekleyen seyircinin de galibiyette payı büyük. Hepsine teşekkür ediyoruz. Böyle oynarsak burada yenemeyeceğimiz takım yok. Türk oyuncuların yeteneklerini ve kalitesini biliyorum. Bu nedenle de bu galibiyetin önemi büyük. Bütün oyuncularımı

kutluyorum. Yürekleriyle oynadılar. Maçın sonuna kadar mücadeleyi bırakmadılar ve başarılı oldular. Türkiye'nin çok yetenekli oyunculara sahip olduğunu biliyorum. Hiddink ile bundan sonraki maçlarda başarılı olacaklarını ve çıkışa geçeceklerini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Nurettin ATMACA - Atilla ÖZDEMİR / BAKÜ / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title