Haberler

Ayvalık'ta Sahte Polisleri Gerçek Polis Yakaladı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesinde 'Cunda-k' Adı Verilen Operasyonda, Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Şebeke Çökertildi. Türk ve İngiliz Pasaportlarına Sahip Ermeni Asıllı Y.b. (30) Adlı Kişiye Şantaj Yaptıkları İleri Sürülen Biri Bayan 5 Kişi Gözaltına Alındı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 'Cunda-K' adı verilen operasyonda, kendilerini polis olarak tanıtan şebeke çökertildi. Türk ve İngiliz pasaportlarına sahip Ermeni asıllı Y.B. (30) adlı kişiye şantaj yaptıkları ileri sürülen biri bayan 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık'a bağlı Alibey Adası'nda Türk ve İngiliz uyruklu Ermeni asıllı Verjin Noroye (57) ve eşi Agop Noroye'ye (59) ait evin kapısı, geçtiğimiz hafta çarşamba günü akşamı kimliği belirsiz 3 kişi tarafından çalındı. Ev sahiplerine kendilerini polis olarak tanıtan ve kemerlerinde polis kokartı bulunan kimliği belirsiz kişiler, İngiltere'de yaşayan çiftin oğlu Y.B. ile görüşmek istediklerini söylediler. Ev sahiplerinin daveti üzerine eve giren 3 kişi, kendilerinin polis olduğunu,

evde bulunan Y.B'nin asker kaçağı olduğunu, İzmir- Karşıkaya Askerlik Şubesi'nce arandığını ileri sürdü. Y.B'yi askere götüreceklerini, isterlerse bu meseleyi 48 bin YTL karşılığında halledeceklerini söyleyen şahıslar, "Biz tekrar geliriz, siz parayı hazırlayın" diyerek evden ayrıldı.

Yaşanan bu olay sonrası aileyle telefonda irtibat kuran ve örgüt lideri olduğu ileri sürülen D.Ö.D. (36), paranın hazır olup olmadığını sordu. Paranın hazır olduğunu, bankadan çekilip kendilerine verileceğini öğrenen şebeke elemanları, Y.B. ile Ayvalık ilçe merkezindeki bir bankanın şubesinde buluşmayı kararlaştırdı. Aile daha önce seri numaraları alınan 48 bin YTL'yi D.Ö D. ile sevgilisi olduğu ileri sürülen B.A. (37) isimli kişilere verdi. Tam bu sırada polis tarafından zanlılar suçüstü yakalanarak

gözaltına alındı.

D.Ö.D. ve B.A, polisteki sorgularında, olayı kendilerinin tasarladıklarını, D.Ö.D'nin daha önceden tanıdığı ve İzmir'de yaşayan arkadaşları Ü.Ç. (40), T. Ö. (21) ve E.Ç.'nin (25) kendilerine yardım ettiğini itiraf etti. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Amirliği'ne bağlı ekipler, İzmir polisi ile irtibat kurarak, adı geçen zanlıları İzmir'de gözaltına alıp Ayvalık'a getirdi. Zanlılar polisteki sorguları sırasında, adı açıklanmayan bir başka kişiden de santaj yoluyla para alma

hazırlığında bulunduklarını itiraf ettiler.

Yakalanan şüpheliler, "suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli yağma, kendilerine polis süsü vererek ölüm tehdidi ile haksız menfaat temin etmek, mesken masuniyetini ihlal" suçlarından adliyeye sevk edildi.

(SŞ-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title