Haberler

Ayşegül Terzi'nin Avukatları: Karara İtiraz Edeceğiz

ÇEKMEKÖY'de şort giydiği için belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun, 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilmesi sonrası Terzi'nin avukatları, Anadolu Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

ÇEKMEKÖY'de şort giydiği için belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun, 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilmesi sonrası Terzi'nin avukatları, Anadolu Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Terzi'ye "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri de destek verdi. Platform üyleri pankart açarak slogan attı.

"BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Ayşegül Terzi'nin avukatlarından Bahar Ünlüer Öztürk, "Sanık savunmasını önceden belirttiği, tanıklar dinlendiği ve deliller toplandığı gerekçe gösterilerek talihsiz bir şekilde mahkeme tarafından tahliye kararı verildi. Biz Ayşegül'ün avukatları olarak bu tahliye kararına itiraz edeceğiz. Ayşegül asla yalnız değil. Ayşegül'ün yanında bütün kadınlar ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi kadın avukatları olarak yanındayız. Bu işi takipsiz bırakmayacağız. Henüz yargılama devam ediyor" dedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 21 ARALIK'TA

Öztürk, bir sonraki duruşmanın 21 Aralık'ta olduğunu belirterek, "Sanığın ifadeleri doğrultusunda bir takım belgeler bekleniyor. Dosyadaki mevcut hastane raporlarının eksik olması nedeniyle mahkeme tekrar istedi raporları" diye konuştu.

"HUKUKİ NEDENSELLİK YOK"

Bahar Ünlüer Öztürk, "İddia edilen akıl hastalığı ile Ayşegül'e gerçekleştirmiş olduğu fiil arasında herhangi bir hukuki anlamda nedensellik bağı yok. Cezai ehliyetini asla ortadan kaldırabilecek bir durum yok" ifadelerini kullandı.

"AYŞEGÜL İÇİN YAKIN KORUMA TALEP EDİLECEK

Terzinin diğer avukatı ise, "Ayrıca Ayşegül hanım için yakın koruma talep edeceğiz. Çünkü duruşma boyunca anlattı. Ayşegül hanım her sabah babası tarafından iş yerine götürülüyor ve hiçbir şekilde dışarıya çıkamıyor, toplu taşıma aracı kullanamıyor, sosyal hayatın içerisinde yer alamıyor. Bütün kadınlarda uyanan infial durumuna, gerek sanıktan gerek aynı bilinçteki kişilerden gelecek saldırılara karşı bütün kadınlar huzursuz durumdadır. Dava sonucunda umarım emsal bir karar çıkacaktır. Tutukluluk halinin devam etmemesine ilişkin karar hepimizi tedirgin etmektedir" diye konuştu.

SORULARI YANITLADILAR

Gazetecilerin karara ilişkin gerekçeyi sorması üzerine avukatlardan şu yanıt geldi: "Aslında açık bir gerekçe yok. Hakim, 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek maddeleri değerlendirildiğinde..' devam etti, sonunda da tutukluluğun kaldırılmasına karar verdi. Ama orada bir gerekçelendirme olmadı. Bu maddeleri değerlendirdik. Karara itiraz edeceğiz."

Açıklamanın ardından yürümekte güçlük çeken Ayşegül Terzi, ailesi tarafından araca bindirilerek götürüldü.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Politika Güncel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title