Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haluk Alıcık, mesajında, madenciliğin tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olduğunu belirtti.

Alıcık, şunları kaydetti:

"Ekmeklerini kazanmak için yerin yüzlerce metre altında, dünyanın en zor mesleğinde çok zor koşullarda ve canları pahasına çalışan madenci arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin emekleri, büyük övgü ve takdiri hak etmektedir. Maden kazalarında şu ana kadar yaşamını yitirip şehit düşen tüm maden şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Geride bırakmış oldukları gözü yaşlı ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

Yalnız yaşayan yatalağa "devlet eli"

Nazilli'de, tek başına yaşayan yatalak Mustafa Aydoğdu (65), kaymakamlığın girişimiyle Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaymakam Mehmet Okur, Aydoğdu'yu ziyaret edip, Başhekim Mehmet Kurnaz'dan hasta hakkında bilgi aldı.

Okur, şunları kaydetti:

"Sosyal hizmetler uzmanımızın evinde yaptığı incelemenin ardından rapor tutularak, Mustafa Aydoğdu için gerekli girişimleri başlattık. Sağlık durumu ve refakatçisi olmamasından dolayı yaşadığı sıkıntıyı hastane yetkilileriyle paylaşarak geç kalınmadan, tedavisinin sürdürülmesi için görüşmeler yaptık ve hastaneye yatışını sağladık."

Mustafa Aydoğdu da "İnşallah bir an önce iyileşir ve rehabilitasyon merkezine giderim" dedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Madenciler Günü Haluk Alıcık Nazilli Aydın Yerel Haberler

title