Haberler

Aydın'da Teröre Sessiz Eylem

Aydın’da bir grup vatandaş, Halep ve Türkiye’de yaşanan terör olaylarına karşı sessiz eylem yaptı.

Aydın'da bir grup vatandaş, Halep ve Türkiye'de yaşanan terör olaylarına karşı sessiz eylem yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Aydın temsilciliği ve bir grup vatandan Atatürk Kent Meydanında toplanarak yaşanan terör olaylarına karşı sessiz eylem yaptı. Ellerindeki dövüzlerle yaşanan terör olaylarına tepki gösteren gurup sessiz kalınmamasını ve birlik beraberliğin tekrar İslam aleminde yaşanmasını temenni ettiklerini söylediler.

Grup adına açıklamada bulunan İletişim Uzmanı Nilgün Böcekli, "Bir kadın olarak birkaç kadın arkadaşla bir araya gelerek susulduğunun farkına vardık ve Aydın'dan bir ses çıkmadığını düşündük. Bununla ilgili küçük bir etkinlik organizasyon düzenlemek istedik. Daha sonra böyle bir şeye karar verdik. Tepki göstermiyoruz madem susarak tepki gösterelim dedik. Bir araya gelerek susturarak tepki organizasyonu karar. Verdik bir kadın bir anne olarak, Müslüman bir insan olarak geçen hafta Pazar günü yaşamış olduğumuz şehit olayı daha sonra Halep'te ateşkesin bozulması ve oradaki bebeklerin şehit olması bunlar huzurumuzu, uykumuzu kaçırdı. Bununla birlikte bu etkinliği yapmaya karar verdik. Unutmamak gerekiyor biz eylemimizi sessiz olarak düşündük ve sessiz olarak bir eylem yaptık. Sadece sustuk ve sesimizin bu şekilde bir yerlere ulaşacağına inanıyoruz. Desteğe gelen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun MHP, AK Parti ve siyasi parti teşkilatları desteklerini verdiler" dedi.

"İnsanlarımızı huzursuz etmeye çalışıyorlar"

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ise, "Umut ediyoruz inşallah şehit sayısı artmaz. Tabi topyekün bir saldırı var ülkemize. 15 Temmuzda kendisini açık bir şekilde gösteren bu gerçek bugün artık Türkiye üzerinde terörle, asimetrik bir savaşla vatandaşımızı, milletimizi bezdirmeye çalışıyorlar. İnsanlarımızı huzursuz etmeye çalışıyorlar. Ama öyle görüyoruz ki Türkiye'de iktidarıyla, muhalefetiyle tüm millet şu anda kenetlenmiş durumda teröre karşı. Bütün millet olarak teröre karşı bir seferberlik zaten Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. Bu şunu gösteriyor artık. Türkiye bugün terör güçleri vasıtasıyla diz çöktürmeye çalışanlar doğrudan araziye indiler. Türkiye doğrudan ihalelerle maalesef askerlerimizi, polislerimizi şehit ediyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde terör tamamen biter. Biz bunun duasını ediyoruz. İnsanlarımız, askerlerimiz, polislerimiz ölmesin dua ediyoruz. Anneler üzülmesin dua ediyoruz. Bu millete bu tür teröre saldırılarıyla diz çöktürtemeyecekler. Ekonomik manada da bir taarruz var bunu da hep beraber görüyoruz, müsade ediyoruz. İnşallah milletimiz de bunun üstesinden gelecektir diye ümit ediyoruz. Her karanlığın sonunda bir aydınlık vardır. Ünümüz millet olarak aydınlık biz buna inanıyoruz. Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz. Her şeye rağmen bu ülkeyi teslim almak isteyenlere teslim etmeyeceğiz diz çökmeyeceğiz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Aydın Yerel Haberler

title