Haberler

Aydın: Aydın'da Yerel Yönetimler

Kuşadası'na bağlı Davutlar Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen olan Şeftali, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Kuşadası'na bağlı Davutlar Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen olan Şeftali, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Büyük ilgi gören festivalin açılışına, Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Aydın eski Valileri'nden Muharrem Göktayoğlu ve eski Bakanlar'dan Nahit Menteşe ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan festivalin açılış töreninde konuşan Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Şeftali ve Kültür Sanat Festivali'ni geleneksel hale getirip, Davutlar'ın tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Aydı eski Valisi Muharrem Göktayoğlu ile eski Bakanlar'dan Nahit Menteşe'ye Davutlar'ın gelişmesine yaptıkları katkılardan dolayı Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal tarafından plaket verildi.

Plaket töreninin ardından ise yerli ve yabancı folklor ve dans gurupları gösteriler sundu. Gürcistan ve Romanya halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle daha da renklenen etkinlikler sırasında okullararası şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye girenler ödüllerini aldı. Bursa Mehter Takımı'yla Aqua Fantasy animasyon grubunun şovları ve sirk gösterilerinin de yer aldığı festival kapsamında ayrıca en iyi şeftali üreticileri de seçilecek ve ödüllendirilecek. Bunun yanında, Davutlar güzellik yarışması da yapılacak.

Bu arada, akşam saatlerinde başlayan festival gece stadyumdaki halk konserleriyle devam etti. Festivalin ilk gecesi Burçin, Hazal ve Lara konser verirken, Davutlar halkı ve sitelerde oturan tatilcilerden büyük ilgi gördü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title