Haberler

Avukat Ersöz: Rapor, Tüm Suçlamaların Çökmesine Neden Olacak Düzeydedir

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın yargılandığı Odatv davasında İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nin, TÜBİTAK'tan istediği rapor 7 ay sonra mahkemeye ulaştı.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın yargılandığı Odatv davasında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, TÜBİTAK'tan istediği rapor 7 ay sonra mahkemeye ulaştı. Raporu inceleyen sanık Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda basın açıklaması yaptı.

AVUKAT ERSÖZ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

"Mevcut rapor, isnat edilen tüm suçlamaların çökmesine neden olacak düzeydedir" diye sözlerine başlayan avukat Ersöz, "Raporda bizim ileri sürdüğümüz ve savunmalarımızda ifade ettiğimiz söz konusu dijital dokümanların manipülatif olduğu, bilgisayar korsanlığı ürünü olduğuna dair çok önemli tespitler yer alıyor. Sonuç kısmında en önemli husus, isnatlara dayanak olarak kabul edilen dijital dokümanların sanıklar tarafından oluşturulmadığı ve değiştirilme işlemi yapılmadığı tespiti yer alıyor" dedi.

"RAPOR SUÇLAMALARIN ÇÖKMESİNE NEDEN OLACAK DÜZEYDE"

İnceleme sonucunda, bilgisayara ciddi anlamda zarar verebilecek yazılımların tespit edildiğini ifade eden Ersöz, "Bu yazılımlar da, söz konusu dijital dokümanların bilgisayar korsanlığı yoluyla bu bilgisayarlara yüklenmiş olabileceği bir değerlendirme içeriyor. Bu dokümanlar müvekkillerimizin özgürlüğünün uzun süredir kısıtlanmasına neden olmuştur. Mevcut gelen rapor isnat edilen tüm suçlamaların çökmesine neden olacak düzeydedir. Bu sebepten dolayı yarın müvekkillerimizin tahliyesini talep edeceğiz" diye konuştu. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Ersöz Nedim Şener Ahmet Şık İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title