Haberler

Atalay, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev tarafından kabul edildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, kurucusu olduğu ve koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SDP) 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Başbakan Yardımcısı Beş...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, kurucusu olduğu ve koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SDP) 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile Başbakan Yardımcısı Atalay, başkent Bişkek'teki Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda görüştü.

Türk dünyası ülkelerinden gazetecilerin ve medya yöneticilerinin katıldığı ''3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu'' nedeniyle verilen resepsiyona katılan Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atambayev ile görüşmesinde, iki ülkeyi ilgilendiren konuları ve Türk dünyasının daha güçlü olması yönünde atılabilecek adımları değerlendirdiklerini söyledi.

Atambayev'i, kurduğu partinin kuruluşu münasebetiyle kutladığını ve kabulden ötürü teşekkür ettiğini belirten Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti camiasının selamını ilettiğini söyledi. Atalay, Atambayev'in Türkiye'yi çok özlediğini dile getirdiğini de kaydetti.

Atalay ayrıca, Atambayev ile bölgedeki güvenlik konularını ele aldıklarını, bu konuyu Türkiye'ye döndüğünde hükümete aktaracağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Almazbek Atambayev Beşir Atalay Kırgızistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title