Haberler

Ardahan'da 2007 Yılı 3'ncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı…

Ardahan'da 2007 Yılı 3'ncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ardahan Valisi Murat Yıldırım Başkanlığında Yapıldı.

Ardahan'da 2007 yılı 3'ncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ardahan Valisi murat Yıldırım başkanlığında yapıldı.

Eski Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ardahan Valisi Murat Yıldırdım, “2007 yılı itibariyle 2004 proje uygulanıyor. 204 projenin 25'i tamamlandı,126'sı devam ediyor, 28'i ihale aşamasında ve 25'ide çeşitli nedenlerden uygulanmıyor. Bu projelerin maliyeti 132 milyon ytl'dir. 37 milyon ytl'si harcandı. Bu yıl ise ödenek 30 milyon ytl'dir. Dönem sonu harcama tutarı ise 10,5 milyon ytl'dir. Dönem itibariyle yüzde 5 gerçekleşme sağlandı. Israrla bir noktaya dikkat çekiyorum ve çekmeye de devam edeceğim. İlimiz coğrafi ve iklim şartları nedeniyle bazı sorunlar ortaya çıkıyor. İnşaat sezonu çok kısa olması nedeniyle yatırımcı kuruluşlar projeleri uygularken bu konulara dikkat etmelidirler. 2007 yılı içerisinde sağlanan yatırım ödenekleriyle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özellikle teknik eleman ve kalifiye elaman sıkıntısı nedeniyle bazı projeler zamanında hazırlanamıyor. Özellikle yerel yönetimler yeni norm kadrolar çerçevesinde kadrolarına mutlaka birer inşaat mühendisi ve inşaat teknik eri tahsisi yapmak zorundadırlar. Bunları yaparlarsa işler daha iyi ve kısa sürede yapılacaktır. Şehrin planı yok. İmar planı yapamıyorsun. Paranda olsa eleman olmadığı için imar planı yaptıramıyorsunuz.” dedi.

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, ilçe kaymakamlarını da Köy-des projeleri ile ilgili duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Vali Yıldırım, şunları söyledi: “Başbakanımız özellikle Köy-des projesi konusunda çok hassas davranıyor. Başbakanımız Köy-des projelerinde öncelikle sorumluluğu vali ve kaymakamlara yükledi. İşinizi iyi takip ediniz ve işlerin kendiliğinden yapılmasını beklemeyiniz.”

Daha sonra yatırımcı kuruluşlar çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi.

(AT-İRT-Y)

24.08.2007 20:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title