Haberler

Antmen: "Suriyeliler Kamplarda Misafir Edilmeli"

Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Suriyeli sığınmacıların yaşam hakkına saygı duyulması ve onların en iyi şartlarda misafir edilmesi gerektiğini belirterek, "Ama bu şehrin içinde olmaz, denetimli kamplarda yapılmalı. Aksi takdirde suça bulaşabiliyorlar veya toplumla entegrasyonda sıkıntı yaşanabiliyor" dedi.

Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Suriyeli sığınmacıların yaşam hakkına saygı duyulması ve onların en iyi şartlarda misafir edilmesi gerektiğini belirterek, "Ama bu şehrin içinde olmaz, denetimli kamplarda yapılmalı. Aksi takdirde suça bulaşabiliyorlar veya toplumla entegrasyonda sıkıntı yaşanabiliyor" dedi.

Mersin Barosu'nun yeni yönetimi basınla buluştu. Baro Gökdelen Hizmet Birimi'nde düzenlenen toplantıda Baro Başkanı Alpay Antmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, 2014 yılını değerlendirerek soruları yanıtladı.

"SUÇ İŞLEYENLER TESPİT EDİLİP SINIR DIŞI EDİLMELİ"

Antmen, basın mensuplarının Suriyeli sığınmacılarla ilgili sorusuna şöyle karşılık verdi: "İki arada bir deredeyiz. Suriyeli sığınmacıların yaşam hakkına saygı duymalı ve onları en iyi şartlarda misafir etmeliyiz ama bu şehrin içinde olmaz, denetimli kamplarda yapılmalı. Aksi takdirde suça bulaşabiliyor veya toplumla entegrasyonda sıkıntı yaşanabiliyor. Suç işleyeni tespit edip sınır dışı etmeliyiz. Kesin çözüm ise kesinlikle Suriye'de iç savaşın sona ermesi ve bu insanların güvenli bir şekilde yurtlarına, evlerine dönmesinin sağlanmasıdır. Bu süre zarfında sunulacak hizmetlerde ise koordinasyon daha düzenli sağlanmalıdır. İşte tüm bunlara karşı 2015 yılında halkımız, meslektaşlarımız, ülkemiz ve kentimiz için daha çok çalışacak, daha çok üretecek ve yılmayacağız. Mersin Barosu zaptedilmez bir kale gibi hukukun, adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüklerin yanındadır yanında olmaya da devam edecektir. Biliyoruz ki vazgeçtiğimiz gün yeniliriz. Hukuk adına vazgeçmeyeceğiz."

"HUKUK HERKES İÇİN EŞİT UYGULANMALI"

Baro Başkanı Antmen, 2014 yılının yargı için sıkıntılı bir süreç olduğunu savunarak, avukatlar olarak yaşanan tüm olumsuzluklara karşı muhalif dik duruşla Türkiye'yi evrensel hukuk normlarına doğru bir adım daha öteye taşımak için çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini söyledi.

Hukukun herkes için aynı ve eşit bir biçimde uygulanması, yargının tam bağımsız olması, yürütmenin, siyasi iktidarın ve her türlü oluşumun yargıdan elini çekmesi, yargıyı tehdit etmemesi, yargı bağımsızlığına gölge düşürmemesi gerektiğini kaydeden Antmen, Baro olarak 7/24 görevlerinin başında olduklarını vurguladı. Kapılarını, telefonlarını ve yüreklerini her zaman herkese açık tuttuklarını anlatan Antmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mağduriyetlerin giderilmesi, adaletin sağlanması için karakollarda, adliyede sabahladık. 2013 yılında Mersin Barosu Başkanlığı olarak, Türkiye'de bir ilke imza atarak, 'avukatsız iş yapmayın' çağrısından yola çıkarak Benim Avukatım projesini hayata geçirdik. 2014 de buna devam ettik, hep anlattık. 2014 yılında bu kapsamda, birlikte yaşam kültürünü güçlendirme adına adil yargılama hakkının savunulmasından avukata yönelik şiddetin önlenmesine, CMK ve adli yardım hizmetlerinin yaygınlaştırılmasından kadına yönelik şiddetin önlenmesine, cezaevi koşullarının iyileştirilmesinden her alandaki aktif mücadelemiz ile öncü barolardan biri olmayı başardık."

Antmen, "Baro, Avukatın Yanında" sloganıyla Mersin Barosu'nda köklü bir değişim için kolları sıvayarak meslektaşlarının iyi günde, kötü günde yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: "Çağdaş yönetim anlayışının olmazsa olmaz koşulu olan katılımcılık ilkesinin şeffaf bir Baro yönetimi anlayışı ile üreten ve sonuç alan bir Baro haline geldik. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak düzenlediğimiz, seminer, panel ve eğitim çalışmaları, kültürel ve sportif faaliyetler ile mesleki gelişim çıtasını yükselttik. Hizmeti avukatın ayağına götürdük. 2014 yılında İnsan Hakları Merkezini kurduk ve şu an eğitim anlamında en önemli insan hakları merkezine imza atık, altını ısrarla çizmek isterim ki ilerleyen zamanda Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi kentimiz ve ülkemiz için bağımsız bir referans merkezi haline gelecektir. Öte yandan, CMK, Avukat Hakları, Kadın Hakları ve İnsan Hakları Merkezlerimiz, Çocuk, İnsan, Bilişim, Kent ve Çevre, Spor, Yayın, Uzlaşma, Arabuluculuk, Kültür ve Sanat, Uluslararası İlişkiler, Kamu Avukatları, Hayvan Hakları, Tüketici Hukuku Komisyonlarımız, Fotoğrafçılık, Felsefe ve Sinema Kulüplerimiz ile önemli çalışmalara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz."

"ADLİ YARDIM DEVAM EDİYOR"

Hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara yönelik adli yardım hizmetinin de sürdüğünün altını çizen Antmen, "Bu kapsamda il genelinde bin 105 kişiye adli yardım hizmeti verilirken, bunlardan 942'sini kadınlar, 163'ünü erkekler oluşturdu. Ayrıca, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi 2014 yılında 256 başvuru alarak bu konularda çözüm üretilmesi adına büyük çaba sarf etmiştir. Kadın haklarının korunması ve mağdurların haklarının savunulmasında büyük başarı gösteren merkezimiz, yeni yılda da çalışmalarını aralıksız sürdürecektir. Bağımsız ve objektif üçüncü bir kişinin, uyuşmazlığın taraflarına, olayın özelliklerine göre şekillenecek çeşitli çözüm önerileri sunup; onların bu çözüm önerilerini müzakere etmesini ve sunulan çözüm önerilerinden birisinde anlaşmalarını hedefleyen bir 'alternatif uyuşmazlık çözüm' yöntemi olan uzlaşma, 2014 yılında Mersin'de de ilgi gördü. Avukatlara yönelik saldırıların her geçen gün artarak devam ettiği günümüzde Mersin'de de tablo iç açıcı değil. Mersin Barosu'nun verilerine göre, 2014 yılında 15 avukat hak ihlali nedeniyle AHM'e başvurdu, Baromuz bu davaların takipçisidir." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alpay Antmen Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title