Haberler

Antalya Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Ukrayna- Türkiye İlişkileri Hiçbir Şekilde Bozulmaz

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Ukrayna- Türkiye ilişkileri hiçbir şekilde bozulmazANTALYA'da Ukrayna Konsolosluğu açılışına katılan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 'Ukrayna-Türkiye ilişkileri hiçbir şekilde bozulmaz" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Ukrayna- Türkiye ilişkileri hiçbir şekilde bozulmaz

ANTALYA'da Ukrayna Konsolosluğu açılışına katılan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 'Ukrayna-Türkiye ilişkileri hiçbir şekilde bozulmaz" dedi.

Ukrayna Antalya Konsolosluğu, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun katılımıyla açıldı. Muratpaşa ilçesi Çaybaşı Mahallesi 1352 Sokak üzerinde inşa edilen konsolosluk binasında açılış için resmi tören düzenlendi. Konsolosluk binasının bulunduğu sokağa çıkan tüm yollar polis ekiplerince demir bariyer çekilerek giriş ve çıkışa kapatıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken konsolosluğa girmek isteyenlerin de üst araması yapıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve beraberindeki Ukrayna heyeti, konsolosluk binası girişinde Ukrayna'ya özgü geleneksel kıyafet giydirilmiş iki çocuk ve Antalya'da yaşayan Ukraynalılardan oluşan Bereginya Korosu karşıladı. Çocuklar ellerindeki dev Ukrayna çöreğini Poroşenko'ya ikram etti. Çocuklara sevgi gösterisinde bulunup başlarını okşayan Poroşenko, çöreği öptü. Önce İstiklal Marşı ardından Ukrayna marşı okunarak Ukrayna bayrağı göndere çekildi.

Poroşenko açılış öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'ye geldiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı ikili görüşmeyi hatırlattı. Erdoğan'la yakın ilişkileri bir kez daha teyit ettiklerini belirten Poroşenko, 'Ukrayna-Türkiye ilişkileri hiçbir şekilde bozulmaz. Buraya konsolosluk açılması çok önemli. Burada yaşayan Ukraynalı vatandaşlarımıza hizmet götürmekte ne kadar kararlı olduğumuzun da bir göstergesidir bu durum" dedi.

Poroşenko konuşmasının ardından beraberindeki çocuklarla birlikte üzeri örtüyle kapatılan Ukrayna Antalya Konsolosluğu yazılı tabelanın örtüsünü kaldırarak konsolosluğun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Petro Poroşenko Antalya Türkiye Ukrayna Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title