Haberler

Antalya'daki Deniz Kazaları

Deniz Kazalarına Kısa Sürede Müdahale Edildiğini, Her İki Gemiden Toplam 26 Gemicinin Kurtarıldığını, Bir Gemicinin İse Halen Kalıp Olduğunu Bildirildi.

Antalya Valiliği, kentte dün gece etkili olan şiddetli fırtına dolayısıyla iki geminin karaya oturmasıyla sonuçlanan deniz kazalarına kısa sürede müdahale edildiğini, her iki gemiden toplam 26 gemicinin kurtarıldığını, bir gemicinin ise halen kalıp olduğunu bildirdi.

Antalya Valiliği'nden verilen bilgiye göre, gece saat 00.15 sıralarında Bolivya bayraklı, 5 bin 91 gros tonluk Sea Bright isimli kuru yük gemisinin 8-9 kuvvetinde batı-lodos yönlü fırtına nedeniyle demir tarayarak Kaleiçi Yat Limanı yanındaki Atatürk Parkı önü falez kayalıklarına yaslandığının haber alındığı belirtilerek, haberi alan Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürü ve Antalya Liman Başkanı'nın derhal olay yerine intikal ettikleri ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arandığı belirtildi.

Valilikten basın kuruluşlarına gönderiler bilgi notunda, şu ifadelere yer verildi:

'112 Acil Çağrı Merkezinde bulunan İtfaiye, Ambulans Servisi, Emniyet, Acil Afet Durum Müdürlüğü yetkilileri tüm ekiplerini harekete geçirmiş, olaya vakit kaybetmeksizin müdahale edilmiştir. Akabinde Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı ile irtibata geçilmesi üzerine, Sahil Güvenlik Grup Komutanı da olay mahalline intikal etmiştir. Söz konusu geminin 9 Aralık 2010 tarihinde Antalya Limanı demirleme sahasına geldiği boş ve yük almak için sıra beklediği, gemide toplam 18 personel olduğu ve bunlardan 15'nin Mısır, 2'sinin Suriye, 1'inin ise Sudan uyruklu olduğu anlaşılmıştır.

Antalya Limanı 1 nolu demirleme sahasından demir tarayarak şiddetli yağmur ile birlikte ağır hava ve deniz koşulları nedeniyle falez kayalıklarına çarpmak suretiyle yaslanan gemiye denizden can kurtarmaya yönelik yardım imkanı olmadığından karadan varagele halat sistemi kurularak, Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Deniz Polisince gemi personeli tahliye edilmeye başlanmıştır. Saat 03.00 sıralarına kadar gemiden ilk etapta 15 kişi kurtarılarak sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Gemide kaptan ile birlikte bir gemicinin gemide olduğu haberi üzerine Liman Başkanınca tekrar itfaiye aranmış ve gemidekilerin tahliyesi istenmiştir. Sahil Güvenlik helikopteri olay mahalline intikal etmiş ve gemide kalan son iki kişiyi kurtarmayı denemiş ancak hava ve deniz koşuları buna izin vermemiştir. Derhal itfaiye çalışmalara başlamış saat 05.30'da gemi kaptanı ile bir gemici itfaiye yardımı ile tahliye edilmiştir.'

Geminin sahile ilk çarpma suretiyle yaslaması sırasında muhtemelen geminin aşçısı olan bir kişinin suya atladığının gemi personelince beyan edildiğine işaret edilen bilgi notunda, bu kişiye rastlanamadığı, denize atlayan personelin aranmasının Sahil Güvenlik tarafından yapıldığı bildirildi.

- DENİZ KİRLİLİĞİ-

Kurtarma operasyonu sonucunda gemiden toplam 17 kişinin tahliye edilerek çeşitli sağlık kuruluşlarına sevk edildiklerine değinilen bilgi notunda, şu ifadelere yer verildi:

'Havanın aydınlanmasını müteakiben saat 09.00'da Antalya Denizcilik Bölge Müdürü Başkanlığında, Antalya Liman Başkanı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı, Çevre İl Müdürü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı yapılmıştır. Öncelikle denizde meydana gelen deniz kirliliğine acil müdahale için mahalli liman tesislerine hazır olma talimatı verilmiştir. Ayrıca toplantıda hasar ve durum tespit komisyonları teşkili için talimat verilmiştir. Saat 09.30'da komisyonlar teşkil edilerek çalışmalar başlatılmıştır. Çeşitli gemi kurtarma ve deniz kirliliğine acil müdahale firmaları olay mahalline yönlendirilmiştir.'

- KEMER'DEKİ DENİZ KAZASI-

Valiliğin yayımladığı bilgi notunda bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Kemer İlçesi Çavuşköy açıklarında İskenderun Limanından Aliağa Limanına gitmekte olan Bolivya bayraklı Rand isimli bir başka kuru yük gemisinin, fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya oturduğu hatırlatılarak, gemideki 9 personelin Sahil Güvenlik tarafından helikopterle kurtarıldıkları açıklandı. Gemide hasar ve deniz kirliliği tespitine ve kirliliğin bertaraf edilme çalışmalarına başlandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

'Deniz kazası haberi alındığından itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyon içerisince öncelikle gemilerdeki kazazedeleri kurtarmaya yönelik zamanında olay mahalline intikalleri çok hızlı gerçekleşmiştir. Bu itibarla, Valiliğimiz koordinasyonunda Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürlüğü ve Antalya Liman Başkanlığınca müşterek yürütülen kurtarma operasyonunda, yaklaşık bir saat zarfında can kurtarma işlemi gerçekleştirilmiştir. Deniz kazası yapan gemiden mürettebatın kurtarılmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Deniz Polisinin yoğun çalışmaları neticesinde Antalya Merkezde karaya oturan gemiden 17, Kemer'de karaya oturan gemiden ise 9 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Deniz kirliliğine acil müdahale ve gemi kurtarmaya yönelik olarak, donatan tarafından ilgili gemi kurtarma firması yetkilendirilmiştir. Gemi etrafının bariyerle çevrilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır.'

(BNY-SO) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title