Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.MEKKE'nin fethinin 1382'nci yıldönümü Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen etkinlikle Alanya'da kutlandı.

Foto: Palyaçonun çocukları eğlendirmesi

===

Mekke'nin fethi Alanya'da kutlandı

MEKKE'nin fethinin 1382'nci yıldönümü Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen etkinlikle Alanya'da kutlandı. Alanya Belediyesi Düğün Salonu'nda Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan gecede, araştırmacı yazar İsmail Kahraman 'Mekke'nin Fethi ve İslam Medeniyeti Coğrafyası' konulu verdi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı konferansa konuşan İslam tarihçisi gazeteci- yazar İsmail Kahraman, İslamiyet'in doğuşundan günümüze kadar çeşitli bilgiler verdi. Konferans ney dinletisi ve Alaiye (Alanya) tarihi belgeseliyle son buldu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Konferanstan fotolar -İsmail Kahraman

===

Olimpos'ta yeni yıla girdiler

KUMLUCA'da tatil merkezi Olimpos'taki tesisler yılbaşı dolayısıyla doldu taştı. Kadir'in Ağaç Evleri'nde yeni yıl partisi düzenlendi. Partiye yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Havanın yağışlı geçmesi nedeniyle açık alanda yapılması planlanan parti, kapalı ortama taşındı. Ağaç evlerdeki bar ve diskoda eğlenmeye gelenler, aşırı yoğunluk sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

Müzik eşliğinde eğlenenler 2013'e hep birlikte 10'dan geriye sayarak neşe içinde girdi. 2013'e girildiğinde ise havai fişek gösterisi yapıldı. Yılbaşı nedeniyle Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ek önlemler aldı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Burdur'da yeni yılın ilk bebeği

BURDUR'da yeni yılın ilk bebeği 12.01'da dünyaya geldi. Yeter-Ümmü Canbaz çiftinin ilk bebekleri Burdur Devlet Hastanesi'nde 4.70 kg doğdu. Yeni yılın ilk dakikasında normal doğumla dünyaya gelen bebeğe Meryem adı verildi. Doğum servisi çalışanları Meryem bebeği kucaklarına alarak sevdi. Anne Ümmü Canbaz, ilk çocuklarına 'Meryem' adını verdikleri ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Yeni yılın ilk bebeği

===

Vali ve başkan yeni yıl ziyaretinde

BURDUR Valisi Nurettin Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya yılın son gününde huzurevi, itfaiye, polis merkezi ve yetiştirme yurtlarını ziyaret etti. Vali Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz ile Başkan Akkaya ve eşi Şevkiye Akkaya ilk olarak Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya yaşlıların yeni yılını kutladı.

Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya ardından Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne gitti. Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya itfaiyecilerin yılbaşı sofrasına konuk oldu. Bir süre itfaiyecilerle sohbet eden Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya'ya İtfaiye Müdürü Hasan Özban, İtfaiye Müzesi hakkında bilgiler verildi. Yılmaz ve Akkaya itfaiye müdürlüğü hatıra defterini imzaladı.

Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya daha sonra 100. Yıl Polis Merkezi'ni ziyaret etti. Yılmaz ve Akkaya, Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat tarafından karşılandı. Yılmaz ve Akkaya son ziyaretlerini yetiştirme yurduna yaptı. Burada kalan öğrencilerin sorunlarını dinleyen Yılmaz ve Akkaya, öğrencilerin de yeni yılını kutladı.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: ziyaretlerden

===

Isparta'da yılbaşı böyle kutlandı

ISPARTA'da vatandaşların büyük kısmı yılbaşını evlerinde geçirdi. Yeni yıla dışarda girmek isteyenlerin adresi ise Davraz Kayak Merkezi'ndeki Sirene Otel oldu. Sirene'de Golden Bord Orkestrası sahneye çıktı. Isparta'nın 5 yıldızlı tek oteli Barida Otel'de Grup Ahenk Fasıl, şarkıcı A. Levent Yüksel, Esra-Gökhan He Jazz Orkestrası ve Oryantel Leyla izleyenleri coşturdu.

Şehir merkezindeki 4 yıldızlı Büyük Isparta Otelin'de ise disco da Mehmet Öcal, restaurant bölümünde Piyanist Tezcan, Bordo Cafe'de Gökhan ve gurubu davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı. şehir merkezinde kutlamalarda ilginç görüntülere sahne oldu. Bir gurup öğrenci topluluğu dile tutarak 'dilek feneri' uçurdu. 350 polisin görev yaptığı yılbaşı gecesi Isparta'da olaysız geçti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Yılbaşı gecesi fotoları

===

Kaymakam'dan yılbaşı sürprizi

GAZİPAŞA Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş'la birlikte yeni yılı Gazipaşa Kemal Akça Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yatılı kalan öğrencilerle karşıladı. Öğrencilerle birlikte akyam yemeği yiyen Kaymakam Pamuk, onlarla sohbet uzun süre sohbet etti. Öğrencilere nasihatte bulunarak geride kalan bir yılın muhasebesini yapmalarını isteyen Kaymakam Pamuk, gençlerle yılbaşını kutlamaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Öğrencilerin evlerinden uzakta olduğunu anlatan Kaymakam Pamuk, "Onlar ailelerinden uzakta öğrenim görüyor. Yeni yıla girerken öğrencilerimizi yalnız bırakmak istemedik. Çünkü onların anne ve babaları bizleriz. Yeni yılın tüm ülkemize mutluluk getirmesini gençlerimize başarı getirmesini diliyorum" dedi. Kaymakam Pamuk, daha sonra öğrencilerle birlikte yeni yıl pastasını kesti. Kaymakam Pamuk'un salondan ayrılmasının ardından öğrenciler müzik eşliğinde eğlenerek yeni yılı karşıladı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kaymakam öğrencilerle yemek yerken ve pasta keserken, öğrenciler eğlence fotolar

===

Vali yeni yıla çocuklarla girdi

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, eşi Canan Oğuz ile birlikte yeni yıla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Sevgi Evi'nde kalan çocuklarla birlikte girdi. Vali Oğuz ve eşine, SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın kızı Zeynep Konur Günaydın ve üniversite öğrencileri eşlik etti. Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ve müdürlük çalışanları tarafından karşılan Vali Oğuz ve beraberindekileri 'Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla birlikte yemek yedi.

BURADAKİ SEVGİ TÜM DÜNYAYA YAYILSIN

Yurtta kalan çocukların devletin şemsiyesi altında bulunduklarını anlatan Vali Oğuz, "Biz çocukları gönülden seviyoruz. Kapımız her zaman açık, özel veya genel olabilir, her türlü sorunu bana anlatabilirisiniz. Sizler çok şanslısınız, bizim esas amacımız dışarıda kalan sokak çocuklarını da kucaklayabilmek. Çok şükür devletimiz kimsesiz çocukları şemsiyesi altına alarak her türlü ihtiyaçlarını karşılamakta" dedi. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Oğuz ve eşi Canan Oğuz, daha sonra çocukları tek tek öperek yeni yıllarını kutladı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Vali çocuklarla birlikte - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Sebahattin Akkaya Şerif Yılmaz Mekke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title