Haberler

Ankara: Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu'ndan Sigara Zammına Tepki

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Sigaraya Yapılacak Zammın Kaçakçıların Ekmeğine Yağ Süreceğini Söyledi.

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigaraya yapılacak zammın kaçakçıların ekmeğine yağ süreceğini söyledi.

Palandöken, sigara zammı haberleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki sigara tüketiminin kaygı verici oranlara yükseldiğini belirterek, nüfusun yüzde 44'üne yakının sigara içtiğini kaydetti. Tüketilen sigara miktarının yıllık 120 bin ton yani 6 milyar pakete ulaştığını ifade eden Palandöken, "ÖTV''yi yükseltmek çare değil. IMF bütçe açığını karşılasın diye zam yapılsın istiyor" dedi.

Yapılacak zamla satışların düşeceğini ve istenilen gelirin elde edilemeyeceğini anlatan Palandöken açıklamasına şöyle devam etti:

"Zaten yüksek vergiden kaynaklanan fiyatlarla yüzde 15'ler seviyesinde olan kaçakçılıkla mücadele etmek daha da zorlaşacak ve olumsuz gelişmeler devam edecek. Yapılacak zam kayıt dışılığı artıracak hatta vergi gelirlerini düşürecek. Kayıt dışılığın önlemleri alınmadan vergileri artırmak doğru değildir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title