Haberler

Ankara: Eski Polis Memuru, "sözde Ermeni Soykırımı"nı Protesto İçin Erzurum'a Yürüyecek

Sözde Ermeni ve Pontus soykırımını protesto etmek isteyen Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, Erzurum'a yürüyerek gitmek için bugün Ankara'dan yola çıktı.

Sözde Ermeni ve Pontus soykırımını protesto etmek isteyen Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, Erzurum'a yürüyerek gitmek için bugün Ankara'dan yola çıktı.

Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, sözde Ermeni soykırımı ve son zamanlarda Yunanlar tarafından ileri sürülen Pontus soykırımını savunanlarla bu konuda yasa çıkaran devletleri protesto etmek amacıyla kendi memleketi olan Erzurum'a yaya olarak gitmek üzere bugün yola çıktı. Sapmaz'ın yola çıkması için düzenlenen törede, önce Erzurum bar ekibi bir gösteri sundu. Sapmaz da zaman zaman ekibe eşlik etti. Daha sonra Sapmaz ve yakınları saygı duruşunda bulunmalarının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Burada bir açıklama yapan Sapmaz, asırlardan beri Müslüman Türk'e olan düşmanlığını bugüne kadar getirmiş olan emperyalist Batı'nın son yıllarda Türk milleti için bir iftira kampanyasına başladığını iddia ederek, sözde Ermeni soykırımının yapılmadığını söyleyenlere para ve hapis cezası verilmesi için kanun teklifleri hazırlandığını ve bunların kabul edildiğini anlattı.

Sapmaz, Yunanistan'ın da Türk kurtuluş tarihinin başladığı 19 Mayıs gününü Türk milletine kustuğu kini ve nefreti ortaya koymak izin Pontus soykırımı günü olarak kabul ettiğini ve Atatürk'ün doğduğu şehir olan Selanik'e anıtını diktiğini belirterek, "Eğer biz Türk milleti olarak aklımızı başımıza toplayamazsak, mücadele vermeye başlamazsak, bundan 5 sene sonra Batı parlamentolarında, Pontus soykırımı kanun tasarıları geçmeye başlayacak ve güzel yurdumuzun etrafındaki çember daha da sıkışacaktır. Çünkü Batı'nın emperyalistleri Türkiye'de de kendilerini destekleşen hainler buldu. Eğer sesimizi çıkarmazsak, bu hainlerin sayısı her geçen gün artacaktır. Ermeni ve Pontus soykırımını kabul eden ve destekleyen insanları protesto etmek için Ermeni zulmünden en fazla zarar görmüş, cefa çekmiş memleketim Erzurum'a yürüyerek gitmeye karar verdim" şeklinde konuştu.

Daha sonra şehit polis Gaffar Okkan'ın anıtı önüne giden Sapmaz, burada da saygı duruşunda bulunduktan sonra sırtında "Biz Türk'üz Soykırım Bilmeyiz. Emperyalistler Aynaya Bakın" yazılı bir pankartla yola çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title