Haberler

Ankara: Cısco Systems'den Türkiye'ye 275 Milyon Dolarlık Yatırım

İnternet Ağ Teknolojileri ve Veri İletişimi Alanında Dünyanın Lider Teknoloji Şirketi Cisco Systems, Türkiye'ye 275 Milyon Dolar Yatırım Yapacağını Duyurdu.

İnternet ağ teknolojileri ve veri iletişimi alanında dünyanın lider teknoloji şirketi Cisco Systems, Türkiye'ye 275 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Dünya internet devi Cisco Systems Başkanı John Chambers, Sheraton Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek Cisco'nun Türkiye yatırım planını açıkladı. Türkiye yatırım planını bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşan Cisco Yönetim Kurulu Başkanı Chambers, Başbakan ile görüşmesinin ağırlıklı olarak bilgi ve iletişim teknojilerine yapılacak yatırımla Türkiye'nin yakalayacağı küresel rekabet avantajı ve bu alanda yapılacak eğitim çalışmalarına odaklandığını söyledi. Bilgi teknolojilerinin toplumların ve ülkelerin verimliliğini artırarak, yaşam standardını yükselttiğini vurgulayan Chambers, "Türkiye; teknolojinin iş dünyası, merkezi yönetimler ve toplumun genelinde oluşturduğu avantajları çok iyi biliyor ve bunun ülkenin ekonomik büyümesi üzerindeki kritik öneminin ve dönüşüm gücünün farkında" dedi. Chamber, "Cisco, Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırımları ile ülkenin genç nüfusuna yönelik girişimcilik kapasitesinin artırılmasını; e-dönüşüm programları ile de KOBİ ve özel sektörün rekabet gücünün geliştirilmesini hedefliyor. Türkiye'de son 4 yıldır gerçekleşen yüksek büyüme oranlarının sürdürülebilirliği için internet ve bilişim teknolojilerini daha etkin ve yaygın kullanabilen işgücünün sağlayacağı verimlilik artışı ve yenilikçilik kritik rol oynayacaktır" diye konuştu.

Chambers, Cisco ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı'nın da katılımıyla tüm Türkiye'de Networking Akademesi Programı CNAP'ı başlatacak protokole de imza attı. İmzalanan protokol kapsamında Cisco tarafından geliştirilen CNAP eğitimleri, Türkiye Bilişim Vakfı tarafından kurulacak bir eğitim merkezi ile MEB EĞİTEK bünyesinde, tüm MEB personeli ve MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmen ve öğrencilere verilecek. Chambers, internet ve eğitimin toplumları eşitleyen en önemli iki güç olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

"Genç nüfusu ve ekonomik gelişimi ile Türkiye, internet teknolojilerinin kullanımından önemli faydalar sağlama potansiyeli olan bir ülke. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün bu süreci hızlandıracak yatırımlarımızın ilk adımı olduğuna inanıyorum. Bu işbirliği sayesinde öğretmenler ve bakanlıktaki bilişim personelini, bilişim teknolojileri ve bilgisayar ağları konularında eğiteceğiz. Amacımız, bilişim teknolojisi eğitimlerini lise düzeyinde ülke genelinde yaygınlaştırmak ve böylece 13 milyon Türk öğrencisinin ülkelerinin gelişimine aktif olarak katılması için gereken vizyonu ve teknolojik becerileri kazanmalarına yardımcı olmaktır."

TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise, TBV'nin, eğitimde teknolojinin etkin kullanımı ile elde edilecek büyük gücün ülke çapında bilincine varılmasına yönelik olarak uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, TBV Akademisi ile geniş gruplara mesleki eğitim verilmesini hedeflediklerini söyledi. Eczacıbaşı, "Bu çerçevede CNAP'ın etkin uygulanmasına katkıda bulunacağız. Amacımız üniversitelerle diğer sivil toplum örgütleriyle, devletle birlikte çalışarak yeni eğitim projeleri oluşturmak ve uygulamak. CNAP içerikleri bu alanda bize somut bir başlangıç noktası sağlıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title