Haberler

Ankara: Arınç, Ap'de Alınan Kararı Eleştirdi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Dün Avrupa Parlamentosu'nda alınan karar, Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerine aykırıdır" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Dün Avrupa Parlamentosu'nda alınan karar, Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerine aykırıdır" dedi.

Arınç, resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha ve beraberindeki 22 kişilik parlamento heyetini kabul etti. Arınç, bir gazetecinin sorusu üzerine dün AP'de alınan soykırımın tanınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Avrupa Parlamentosu ve komisyonunda dün alınan kararı üzüntüyle karşılıyorum. Bu karar, Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerine aykırıdır. Türkiye'nin yüklenemeyeceği kadar bir takım ağır ithamlarla doludur" diyen Arınç, şu ifadelere yer verdi.

"Buna benzer çalışmalar geçmişte de yapılmıştır, bu kararların bağlayıcılığı yoktur. Avrupa Parlamentosu'ndaki görüşmeler esnasında ümit ediyorum ki bu yanlışlıklar, bu hatalar mutlaka düzeltilecektir. Yoksa bu haliyle kaldığı takdirde Türkiye-AB ilişkileri bundan büyük zarar görebilir. Türkiye bunu hak etmiyor. Dolayısıyla bazı çabalarla Türkiye'nin kabul edemeyeceği birtakım işaretleri ve zorlamaları önümüze getirilmek istemelerini üzüntüyle ve esefle karşılıyorum. Türkiye, buna karşı itirazlarını mutlaka en kısa zamanda gönderecektir."

Hollandalı Hıristiyan Demokrat Milletvekili Camiel Eurlings'in kaleme aldığı, tavsiye niteliği taşıyan ve dün geç saatlerde oylanan rapora bu yönde sunulan değişiklik önerileri kabul edildi. Fransız sosyalistlerin sunduğu bu ön şart önerisi, 23 oya karşılık 31 oyla kabul edildi. Yunan parlamenterlerin sunduğu bir başka değişiklik önerisinin kabulüyle de "Ermeni, Pontus Rumları ve Süryaniler'e yönelik soykırım yapıldığı" ifadesi de raporda yer almıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title