Haberler

Ankara: 2007 Yılı Bütçe Müzakereleri

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AB'nin Büyük Bir Kafa Karışıklığı İçinde Olduğunu, Vizyon Yoksunu Bazı AB Yöneticilerinin Geleceği Göremediğini Belirterek, "Biz Yolumuza Israrla Devam Edeceğiz. Gerekirse Biz Fasılları Kendimiz Açıp Kapatmasını da Biliriz" Dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AB'nin büyük bir kafa karışıklığı içinde olduğunu, vizyon yoksunu bazı AB yöneticilerinin geleceği göremediğini belirterek, "Biz yolumuza ısrarla devam edeceğiz. Gerekirse biz fasılları kendimiz açıp kapatmasını da biliriz" dedi.

Bakanlığı'nın 2007 yılı bütçesinin ele alındığı TBMM Genel Kurulu'nda muhalefetin eleştirileri ve görüşlerini cevaplandıran Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, sözlerine Türkmenistan Devlet Başkanı'nın hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Gül, "Türkmenistan'ın Devlet Başkanı hayatını kaybetmiştir. Türkiye büyük bir üzüntü içerisindedir. Türkmenistan'ın geleceğinin aydınlık olacağına inanıyoruz. Kardeş Türkmenistan'a her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz. Hepimiz bir milletiz ama farklı farklı devletler içinde hayatımız sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Bakan Gül, "Dünyamız zor bir dönemden geçmektedir. Çözüm bekleyen ihtilafların sayısı gittikçe artmaktadır. Bunlardan sonuç alınamamaktadır. Çevre sorunları giderek ağırlaşmaktadır. Ülkelerarası uçurumlar artmaktadır. Türkiye risk ve tehditlerin en yoğun olarak hissedildiği bölgede yer almıştır. Türkiye'yi uluslararası planda ortaklığı daima aranan bir ülke haline getirmek için çalışmaktayız. Aktif bir politika izliyoruz. Çevredeki çatışma ve gerilim noktalarının diyalog ve sulh yoluyla çözümü için çaba sarfediyoruz. Başarıya ulaşacağımıza da inanıyoruz. Ülkemizin geleceği artık herkese güven aşılamaktadır. Son 40 yılın en büyük büyüme oranı yakalanmıştır. Türkiye yıllardır yardım alan durumundan çıkmıştır yardım veren ülke durumuna çıkmıştır. Dünyada en çok dikkat çeken doner ülkelerin safına katılmıştır" ifadelerini kullandı.

"AB EĞER DÜNYADA ÖNEMLİ BİR AKTÖR OLACAKSA, TÜRKİYE'NİN KENDİNE KATACAĞI GÜCÜN FARKINA VARMALIDIR"

AB ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Gül, "AB eğer dünyada önemli bir aktör olacaksa, Türkiye'nin kendine katacağı gücün farkına varmalıdır" ifadelerini kullandı. Müzakerelerin askıya alınması, bazı balıkların ve fasılların kapatılmasıyla ilgili kararın yanlış olduğunu kaydeden Bakan Gül, "Bunlar AB'nin vizyon eksikliğini göstermiştir" ifadelerine yer verdi.

"Avrupa'da büyük bir kafa karışıklığı olduğunu görüyoruz" diyen Bakan Gül, AB'nin özellikle son dönemde kendine güvenemez hale geldiğini, AB demokrasisinin dünyaya hizmet edecek bir kapasitede olmasına rağmen bundan Avrupalılar'ın haberi olmadığını kaydederek, kendisinin zaman zaman AB'nin Hıristiyan kulübü olduğunu söylediğini, bunda da haksız olmadığını, bu görüşünü Avrupalı muhataplarının yüzüne de bir araya geldiklerinde söylediğini kaydederek, Türkiye'nin hakkını Avrupa'da savunanların bulunduğunu da kaydetti. Gül şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar bütün hükümetlerin, partilerin, gelmiş devlet yetkililerinin hedef olarak gösterdiği ve bu doğrultuda düzenlemeler yaptığımız haklardan vazgeçeceğiz onlara kızacağız ondan sonra da Türkiye'nin çıkarları böyle bir şey söz konusu olamaz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, hakkımızı almaya çalışacağız, eninde sonunda bu gerçekleşecektir. AB'nin kafası karışıktır. Bunların geçici olduğuna inanıyorum. Bu günler geçtiğinde Türkiye'nin hazır olmasıdır."

Bakan Gül, zamanında çok daha iyi fırsatların kaçırıldığını hatırlattığı konuşmasında, "O güzel fırsatları kaçırdık. Avrupa'da olumsuz şartlar vardır. Dünyanın kolay olmadığını farkedecek Türkiye ile daha samimi ilişkiler içinde olacaktır. Tarama süreci tamamlanıştır. Demokrasisi daha iyi, ekonomisi daha iyi, hayat standartları daha iyi şeyler için yapacakları bellidir. Türk halkına gecikmiş hakların verilmesidir bunlar. Biz yolumuza ısrarla devam edeceğiz. Gerekirse biz fasılları kendi kendimiz açıp kapatmasını da biliriz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title