Haberler

Anavatan Partisi'nde İnovasyon Eğitimlerine Başlandı

Anavatan İstanbul İl Başkanlığında "Ulusal İnovasyon Girişimi" Seminerlerine Başlandı.

Anavatan İstanbul İl Başkanlığında "Ulusal İnovasyon Girişimi" seminerlerine başlandı.

Seminere, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, İstanbul İl Başkanı Sinan Gedik ve partililer katıldı.

Burada bir konuşma yapan Mumcu, "Türkiye bulunduğu yerde bağımsız bir yere sahip olmak istiyorsa, inovasyon kavramına sahip olmalıdır. Cumhuriyet kurulduğu yıllarda dünyayla rekabet için milli hedef haline getirildiyse bugün inovasyon Türkiye için milli hedef ve politika haline getirilmelidir. Dolayısıyla anahtar kavram ne yeni ekonomi ama yeninin ekonomisi biçiminde sunulmalıdır. Anavatan partisi dokümanlarında inovasyon en önemli başlıktır. Çin, Pakistan ve bunun gibi ucuz rekabet kavramı içinde

bulunan ülkeler klasmanına Türkiye kendini mahkum etmemelidir. Türkiye'nin en önemli ekonomi kapasitesi insan kaynaklarıdır. Dünyanın en önemli pazarlardan biri olan bu ülke, yeninin ekonomisini tasarlayabilir. İnovasyon Türkiye için yegane çıkar bir yoldur. Bu mesele tüm siyasi partilerin önemsediği bir yol olmalıdır. İnovasyon kelimesi yabancı bir kelime değildir. Bütünlüğüyle içimize almalıyız" dedi.

Ardından söz alan Ulusal İnovasyon Girişimi İcra Kurulu Üyesi Doç Dr. Cemil Arıkan, "Batı dünyası 70'lerin ortasına kadar, savunma raporlarını kendilerine yol gösterici olarak almıştır. Politikaların endüstri alanındaki yenilikleri olmuştur. Birinci rapor 'sonsuz istikrar' adlı rapordur. Bu 1945'te yazılmıştır. İkinci rapor 1998'de yazılmıştır ve aynı adı taşımaktadır. İnovasyon nedir? Temel bilimlerden anahtar teknoloji inovasyona doğru giden bir yoldur. İnovasyon yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş

veya sürecin yeni bir pazarlama yöntemini ya da iş uygulamalarından işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanmasıdır" ifadelerini kullandı. Eğitimler önümüzdeki günlerde de devam edecek.

(İÖ-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title